FC Groningen pakt drie punten na verdiende thuisoverwinning.

Zaterdag 21 september 2019 om 21:55

FC Groningen heeft de eerste thuisoverwinning van het seizoen op zak. De Trots van het Noorden versloeg PEC Zwolle in het Hitachi Capital Mobility Stadion met 2-0. Ramon Pascal Lundqvist had zijn ploeg voor rust op voorsprong geschoten, Ajdin Hrustic maakte na de pauze de tweede FC-treffer.

lundqvist schot

Ramon Pascal Lundqvist keerde terug in de basisopstelling die verder onveranderd bleef ten opzichte van de wedstrijd tegen VVV-Venlo. Sam Schreck begon in de derde thuiswedstrijd van het seizoen op de bank.

Ahmed El Messaoudi kreeg al na vier minuten de eerste kans voor FC Groningen. De middenvelder kopte geheel vrijstaand uit een corner naast. Enkele minuten later had Ajdin Hrustic de openingstreffer op zijn schoen. De middenvelder wilde de bal om de keeper krullen, maar schoot in de handen van keeper Xavier Mous.

Lundqvist wist de doelman na 19 minuten spelen wel de passeren. De Zweed schoot van net buiten de zestien met zijn rechter diagonaal laag op het doel en de bal ging er via de paal in, 1-0. Groningen werd beloond voor een goede fase in de wedstrijd. Latere mogelijkheden voor Lundqvist, Django Warmerdam en Deyovaisio Zeefuik gingen er niet in waardoor de FC met 1-0 de rust in ging.

hrustic

De tweede helft begon met een rush van Warmerdam die zijn voorzet voorlangs zag vliegen. Ajdin Hrustic verdubbelde na ruim een uur spelen de score. De middenvelder ontving de bal van Charlison Benschop en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied rustig in de hoek, zijn derde goal dit seizoen.

Het hadden er vier kunnen zijn, maar de Australiër verzilverde, enkele minuten na zijn doelpunt, een prachtige aanval met hakjes van El Messaoudi en Benschop niet en schoot op de lat. In die fase had FC Groningen de tegenstander compleet onder druk, maar beloonde het zichzelf niet met een derde goal.

Verdedigend kwam de FC de gehele wedstrijd niet in de problemen waardoor het uiteindelijk met 94 minuten voetbal als verdiende winnaar van het veld stapte. Zo gaat de Trots van het Noorden met een goed gevoel de drukke week met uitwedstrijden bij PSV en Ajax in.