string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen opnieuw voor trainingskamp naar Oliva.

Woensdag 27 november 2013 om 14:35

FC Groningen zal tijdens het trainingskamp in de winterstop opnieuw in het Spaanse Oliva verblijven. De selectie van trainer Erwin van de Looi verblijft in de periode van zaterdag 4 januari tot en met 11 januari 2014 in het Hotel Oliva Nova Golf.

Vorig jaar speelde FC Groningen tegen de amateurs van AFC, het Belgische AA Gent en NAC Breda drie oefenwedstrijden in Oliva, gelegen aan de Spaanse oostkust, precies tussen Valencia en Alicante. Dit jaar wordt tegen twee tegenstanders gespeeld en wel dezelfde twee profclubs als vorig jaar. Op zondag 5 januari is AA Gent de eerste tegenstander, op vrijdag 10 januari gevolgd door NAC Breda. Beide oefenduels zullen op het trainingscomplex waar FC Groningen verblijft, worden gespeeld. De aanvangstijdstippen worden nog vastgesteld, maar dat zal in de middaguren zijn. Het complex van Hotel Oliva Nova Golf beschikt onder meer over vier sportvelden, direct grenzend aan het resort.
Na een trainingskamp van een week pakken spelers en staf op zaterdag 11 januari weer hun koffers om terug te vliegen naar Nederland. Een week later, op zaterdag 18 januari, hervat FC Groningen in Waalwijk de competitie met de uitwedstrijd tegen RKC (aftrap 19.45 uur).
Laatste training
De laatste training van 2013 staat gepland op zaterdag 21 december. Een dag later – op zondagmiddag om 14.30 uur – sluit FC Groningen de eerste competitiehelft in eigen huis af tegen N.E.C., dat drie dagen eerder (op donderdag 19 december) in Euroborg ook al de tegenstander is in de achtste finales van het KNVB-bekertoernooi. Spelers en staf hebben van maandag 23 december tot en met donderdag 2 januari vrij. Op vrijdag 3 januari 2014 komt iedereen weer bijeen om een dag later dus te vertrekken richting Oliva.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’