string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen op inspectietocht naar China.

Dinsdag 23 maart 2010 om 14:30

In de 273ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de gewonnen thuiswedstrijd tegen Roda JC, meldt hij een clinic in Siddeburen en vestigt hij de aandacht op het FC Groningen Voetbalkamp.

“Was de laatste weken het spel prima maar de grasmat in slechte conditie, afgelopen zondag speelden we tegen Roda JC een zeer moeizame wedstrijd op een prachtig veld. Met de 1-0 overwinning in Euroborg deden we niettemin uitstekende zaken op de ranglijst en deelname aan de play-offs komt steeds dichterbij. We maken ons deze week op voor het grote treffen met Ajax in de Amsterdam ArenA, komende zondag. Aangezien we eveneens nog uit tegen PSV moeten aantreden, speelt FC Groningen dus ook nog een belangrijke rol in de spannende strijd om het kampioenschap van Nederland.”
Videoscherm
“Een aantal leden van de Green White Bengels van onze Junior Club komt zondagmiddag naar de Hattrick’s Pub in Euroborg om daar samen op een groot videoscherm de wedstrijd tegen Ajax te volgen. Jeugdige fans die ook in het stadion willen komen kijken, kunnen zich aanmelden op de website www.fcgroningenjuniorclub.nl.”
RoParun
“Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Roda JC is er door leden van Stichting Hoeksche Waard Runners gecollecteerd voor de RoParun. Deze langste non-stop estafetteloop ter wereld, het parcours is ruim vijfhonderd kilometer lang, start op zaterdag 22 mei in Parijs en finisht op tweede pinksterdag (maandag 24 mei – red.) in Rotterdam. De opbrengst van de RoParun is voor aanvullende zorg van kankerpatiënten. Tijdens de collecte in Euroborg is afgelopen zondag 2.147 euro opgehaald.”
Vitesse
“Het competitieduel met Vitesse is verplaatst van vrijdag 2 naar zaterdag 3 april. Dit heeft te maken met het uitspelen van de afgelopen zaterdag wegens noodweer gestaakte wedstrijd van Vitesse tegen Feyenoord. De tweede helft van dat duel in Rotterdam wordt op woensdag 31 maart uitgespeeld en daardoor is onze wedstrijd tegen Vitesse noodgedwongen een dag verschoven. Reeds verkochte kaarten blijven gewoon geldig, maar supporters die op zaterdag 3 april niet naar Arnhem kunnen reizen, kunnen tot en met komende vrijdag hun geld terugkrijgen bij de Supportersbalie in Euroborg.”
Jong FC Groningen
“Jong FC Groningen heeft maandagavond een opzienbarende overwinning geboekt in Rotterdam. Tegen Jong Feyenoord/Excelsior werd het 0-5 en door deze eclatante zege klimt de ploeg van trainer Erwin van de Looi op de ranglijst van de Beloften Eredivisie. Hierdoor wordt het competitieduel met Jong PSV, op dinsdag 6 april in Euroborg, nog interessanter. Kaarten voor dit prachtige affiche zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de Supportersbalie aan het stadion.”
China
“Deze week zijn teammanager Theo Huizinga en Ger van Gelder van Organisatiebureau FC Groningen op inspectie in China. Zij bereiden de zakelijke trip voor die FC Groningen aan het einde van dit seizoen zal gaan maken, samen met een grote groep noordelijke ondernemers en bestuurders. Van maandag 17 tot en met dinsdag 25 mei verblijft het gezelschap in de economisch zeer belangrijke provincies Henan en Tianjin.”
“Daar worden twee grote oriëntatiebijeenkomsten gehouden en in de steden Zhengzhou (1.200 kilometer ten zuidwesten van Peking) en Tianjjin (120 kilometer ten zuidoosten van Peking) speelt FC Groningen twee oefenwedstrijden, tegen de Chinese clubs Henan Janeye en Tianji TEDA.”
Clinic
“Morgenmiddag ( woensdag – red.) geeft FC Groningen opnieuw een clinic. Deze keer bij VV Siddeburen, dat dit jaar het 75-jarig jubileum viert. Vanaf 17.30 uur zullen Mike Zonneveld, Tim Sparv en Serhat Koç van de eerste selectie van FC Groningen hierbij aanwezig zijn. Morgenavond wordt bij voetbalvereniging Viboa in Winsum een forum gehouden waaraan onder anderen scheidsrechter Michel Winter, voormalig FC-speler Henk de Haan en ondergetekende zullen deelnemen.”
“Donderdagmiddag wordt in de Hattrick’s Pub de traditionele maandelijkse borrel gehouden voor onze leden van de businessclub. Donderdag- en vrijdagavond worden opnieuw twee speeldagen afgewerkt van het Hattrick’s Club Bedrijvenzaalvoetbaltoernooi. Op beide avonden doen in het Sportcentrum Leek zestien bedrijven mee.”
Prijzen
“Tom Hiariej is vrijdagavond aanwezig bij het Sportgala van het Rölingcollege aan de Melisseweg. Hij zal in de verschillende categorieën binnen de sportafdeling van deze school de prijzen voor talentvolle sporters uitreiken.”
“Wij zijn verheugd te melden dat onze dochteronderneming Preventief veiligheidsdiensten een nieuwe opdracht heeft weten binnen te halen. Naast de supermarktfilialen Paddepoel en Korenbeurs gaat Preventief met ingang van volgende week ook het filiaal Eikenlaan van Albert Heijn beveiligen.”
FC Groningen Voetbalkamp
“Tot slot willen we ook nog de aandacht vestigen op het nieuwe initiatief van Organisatiebureau FC Groningen, dat komende zomer van start gaat. In de periode van 12 tot en met 30 juli wordt van maandag tot en met vrijdag drie keer het FC Groningen Voetbalkamp georganiseerd op de velden van VV Gomos in Norg. Deze professioneel opgezette activiteit is bedoeld voor jonge fanatieke voetballiefhebbers in de leeftijdscategorie van 9 tot en met 14 jaar. Tijdens het voetbalkamp wordt er onder leiding van onder andere  trainers van FC Groningen dagelijks een gevarieerd voetbalprogramma afgewerkt. Uiteraard brengen ook de spelers van FC Groningen een bezoek aan de voetbalkampen van de club. Klik hier voor meer informatie.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’