string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen op de 4de plek!

Maandag 30 augustus 2010 om 12:12

FC Groningen heeft vrijdagavond met 3-0 gewonnen van Willem 2 in Tilburg. Het was al een tijdje geleden dat FC Groningen won van Willem 2 en dus was het een extra grote overwinning!

In Tilburg kon FC Groningen afrekenen met een negatieve statistiek. Van de afgelopen zestien ontmoetingen werden liefst vijftien verloren. Alleen het duel van twee-en-een-half jaar geleden werd door de FC in winst omgezet. Voorafgaand aan de wedstrijd was Willem II nog puntloos in de huidige competitie. Het nog ongeslagen FC Groningen ging op zoek naar de eerste uitoverwinning en kon bij winst zelfs tijdelijk de tweede plek op de ranglijst van de Eredivisie veroveren.

FC Groningen-trainer Pieter Huistra koos voor de vierde achtereenvolgende keer voor dezelfde selectie van achttien spelers. Ook de basiself van de FC was identiek aan de ‘winnende’ van vorige week tegen De Graafschap. Willem II kende naast sportieve ook personele problemen. Zo was Frank Demouge geschorst en ontbrak onder anderen ook Arjan Swinkels in de defensie.

Het duel in het Koning Willem II Stadion kwam vrij traag op gang gelukkig was het einde van de eerste helft wel erg spannend! Zo schoot Lasnik namens de thuisclub in het zijnet en kreeg FC Groningen de eerste echt uitgespeelde kans. Na een handvol balletjes van Tom Hiariej op Tim Matavz die net te hard waren geweest, waren de rollen nu omgedraaid. Matavz gaf een steekpassje op Hiariej die oog in oog met doelman Mäenpää de 0-1 over hem heen stiftte.

Binnen twee minuten had Groningen de score kunnen verdubbelen toen Nicklas Pedersen een prima voorzet van Dusan Tadic in een keer op de slof nam. De Deen liet de gehele defensie kansloos maar zag hoe de bal via de binnenkant van de linkerpaal terug in het veld stuitte. Op dat moment speelde de thuisclub heel even met tien man door een blessure van Hakola. Lars Hutten kwam in het veld als zijn vervanger. In de slotminuut kreeg Luciano nog een klusje toen hij een vrije trap van Lasnik uit de kruising mocht ranselen.

De Tweede helft
Na rust had FC Groningen de opdracht nu de gehele wedstrijd geconcentreerd te blijven en nu met de marge van een doelpunt niet meer in de problemen te komen. De eerste vijftien minuten gebeurde er weinig, behalve de gele kaart die Jan-Arie van der Heijden kreeg. Leandro Bacuna kwam een halfuur voor tijd in de ploeg in de plaats van Tim Matavz. Tim Sparv kreeg vervolgens geel aan de zijde van de gasten.

Een minuut na een karakteristieke gevaarlijke actie van de tandem Stenman/Tadic over de linkerkant was Groningen opnieuw doeltreffend. Een cross van links naar rechts van de voet van Dusan Tadic ging vooraf aan een assist van invaller Leandro Bacuna die Thomas Enevoldsen exact op maat bediende: 0-2. Drie minuten later werd de wedstrijd beslist toen Nicklas Pedersen de 0-3 binnenschoot uit de herkansing na een inzet van Enevoldsen.

Voor de laatste twintig minuten kwam Koen van de Laak zijn collega Enevoldsen aflossen. Even later kreeg Maikel Kieftenbeld als tweede Groninger een gele kaart. Met nog drie minuten op de klok werd Tim Sparv op het middenveld afgelost door Shkodran Metaj. In de score kwam geen verandering meer. Daarmee was de vijfde zege van FC Groningen ooit in Willem II een feit. Bovendien was het de eerste overwinning met meer dan een doelpunt verschil.
Geen wedstrijdactiviteiten
Omdat de wedstrijd erg laat werd gespeeld en omdat het heel ver weg was had de Junior Club besloten om niet mee te doen aan de line-up. Ook de fantour is gecanceld wegens te weinig deelname.
Volgende thuiswedstrijd
Door de zege staat FC Groningen nu 4de op de ranglijst. Op zondag 12 september komt FC Utrecht op bezoek in Euroborg. Klik hier voor informatie over de kaartverkoop van deze wedstrijd!

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’