FC Groningen ontvangt hartverwarmende videoboodschappen

5 juni 2020 / vandaag

Diverse supporters zaten deze week voor het eerst in weken weer eens op de tribune in het Hitachi Capital Mobility Stadion tijdens de opening van de Snack Tribune. Veel FC-liefhebbers missen de Trots van het Noorden en de betrokkenheid bij de club is groot. Dat hebben verschillende FC-fans via een videoboodschap laten weten. Tientallen kinderen hebben zich aangemeld voor een andere unieke belevenis in het stadion.

Het aantal verkochte seizoenkaarten staat op dit moment op 6.283 en 381 supporters hebben een vijfjaarkaart aangeschaft. Hierdoor staat de tussenstand-teller van FC-liefhebbers die een kaart voor het seizoen 2020/2021 hebben gekocht op 6.664.
 
Ook de sponsorrelaties van FC Groningen tonen grote betrokkenheid bij de club. Het commerciële team van de Trots van het Noorden brengt deze periode een persoonlijk bezoek aan alle zakelijke FC-relaties. Ook hen wordt gevraagd af te zien van een tegemoetkoming voor de gemiste wedstrijden in het afgelopen seizoen en naar de mogelijkheden voor verlenging van het sponsorpakket of een upgrade daarvan. De tot nu toe bezochte sponsors hebben al afgezien van een totaalbedrag van iets meer dan tweehonderdduizend euro!

banner-hoog-STICHTING

Stichting ‘Laat ons weer eens samen juichen’
Het aantal kaarten dat tot op heden werd gedoneerd aan de Stichting ‘Laat ons weer eens samen juichen’ staat momenteel op 481. Het maatschappelijke initiatief ‘Laat ons weer eens samen juichen’ werd vorige week gelanceerd en streeft er naar om 1.000 seizoenkaarten in een fonds te krijgen, die worden verstrekt aan mensen in Stad en Ommeland die onder de armoedegrens leven. Meedoen met dit initiatief kan via de donatie-pagina.
 
De Supportersvereniging FC Groningen organiseert morgenmiddag – zaterdag 6 juni – in samenwerking met fotograaf Andy Zuidema en foto Sipkes een unieke Vaderdagactie in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Er worden dan professionele foto’s gemaakt op of rondom het veld van tientallen kinderen, die zich de afgelopen dagen hiervoor hebben aangemeld. Een uniek cadeau om vaders op Vaderdag mee te verrassen. Het geld dat wordt opgehaald met dit initiatief wordt gedoneerd aan FC Groningen in het kader van ‘Laat ons weer eens juichen’.
 
Veiling
De fantastische Vaderdagactie is lang niet het enige initiatief waarmee de Supportersvereniging momenteel bezig is. Vele schitterende plannen zijn al uitgewerkt of staan op de planning. Zo wordt er in het kader van de actie ‘Laat ons weer eens juichen’ hard gewerkt aan een veiling vol speciale FC-items. De online veiling, georganiseerd in samenwerking met Onlineveilingmeesters, wordt gehouden op vrijdag 26 juni.
 
Supporters die kavels willen doneren kunnen dit tot zaterdag 20 juni doen. Heb jij een bijzonder FC Groningen-item of een mooi item waarvan jij denkt dat het van meerwaarde kan zijn voor de veiling? Neem dan contact op met Niels Hilboesen () of Sjoerd-Jan Gispen ().
 
VV GOMOS
De eerste selectie van FC Groningen ging de afgelopen seizoenen in de voorbereiding op trainingskamp in Norg. De Trots van het Noorden maakte daarbij gebruik van de voetbalvelden van VV GOMOS, al jaren actief lid van het FC Groningen Amateurconvenant.
 
VV GOMOS voelt zich zeer nauw verbonden met FC Groningen en besloot daarom de club te steunen met de aanschaf van twee seizoenkaarten. De twee tickets worden dit seizoen iedere wedstrijd verloot onder de trouwe vrijwilligers van de Drentse club. Een prachtig voorbeeld van de betrokkenheid bij FC Groningen.
 
Video
De ‘Laat ons weer eens juichen’-poster, die de laatste weken in Stad en Ommeland werd verspreid, hangt bij veel FC-supporters op een zichtbare plaats voor de ramen. Diverse fans lieten via een videoboodschap zien FC Groningen te missen en zeer betrokken te zijn bij de club.

Praat mee

Laatste nieuws