FC Groningen onderuit bij Fortuna Sittard: 1-0.

Zaterdag 30 november 2019 om 22:06

FC Groningen heeft zaterdagavond in Sittard met 1-0 verloren van Fortuna. De ruststand was 0-0. Twaalf minuten voor tijd besliste invaller Karjalainen het duel met zijn winnende treffer.  FC Groningen staat na de nederlaag met 21 punten uit 15 wedstrijden op plek tien van de ranglijst in de Eredivisie.

FC Groningen speelde in Sittard met dezelfde basisopstelling als afgelopen week tegen Feyenoord. De thuisclub behaalde 11 van de 12 voorgaande wedstrijdpunten in eigen huis, terwijl de FC inmiddels zeven officiële duels op rij ongeslagen was bij het ingaan van de vijftiende speelronde. Voor Samir Memisevic werd het zijn honderdste officiële wedstrijd in het shirt van de Trots van het Noorden.

In de eerste helft kregen beide ploegen weinig kansen en mogelijkheden. Na de pauze was het FC Groningen na twee aardige schotkansen kreeg. Mo El Hankouri en Ajdin Hrustic vonden allebei de Limburgse doelman Koselev op hun weg.

Twaalf minuten voor tijd was het de Finse invaller Karjalainen die de wedstrijd besliste nadat hij als snelste reageerde op een rebound van een schot van een teamgenoot. Invallers Charlison Benschop, Ramon Pascal Lundqvist en Gabriel Gudmundsson konden het tij niet meer keren.

In de eerste helft had de wedstrijd drie minuten stilgelegen door slecht zicht wegens rookontwikkeling op de tribunes. In het laatste kwartier van de tweede helft was het duel door natuurlijke mistvorming ook niet altijd even goed waar te nemen. Na de nederlaag heeft FC Groningen nu 21 punten uit vijftien duels en staat het op plek tien van de ranglijst. Zondag 8 december volgt de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Aanvang: 14.30 uur in het Hitachi Capital Mobility Stadion.