string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen onder-23 wint na geweldige comeback.

Zaterdag 14 januari 2017 om 18:57

Zaterdagmiddag heeft FC Groningen onder-23 in Ermelo met 3-2 gewonnen van DVS'33. Na een 1-0 ruststand kwam Groningen na de pauze op een 2-0 achterstand. Desondanks keerde de onder-23 van trainer Alfons Arts de wedstrijd door treffers van David Browne, Pier Veldman en Ajdin Hrustic.

In de eerste competitiewedstrijd van het kalenderjaar 2017 had de ploeg van trainer Alfons Arts de tegenstander in Ermelo aardig onder controle. “We gaven verdedigend voor de pauze niets weg,” aldus Arts. “Een zuivere goal van ons werd nog afgekeurd wegens buitenspel en vlak voor de pauze kwamen we heel ongelukkig op achterstand door een eigen doelpunt. Tot dan toe was alleen hun spits De Ruiter dreigend geweest.”

“In de rust zijn we bij ons eigen plan gebleven en hebben we benadrukt in de eindfase betere keuzes te maken. We moesten nog geduldiger zijn en proberen de tegenstander stuk te spelen. Het was eigenlijk wachten op de gelijkmaker met een schot van Ajdin Hrustic op de paal en een gevaarlijk schot van Glenn Bijl. Toen viel over de linkerkant toch de 2-0. Dan weet je dat het heel moelijk wordt.”

Arts besloot kort daarop twee verse krachten in te brengen en dat pakte zeer goed uit voor de ploeg. “Binnnen tien minuten stonden we weer gelijk. Een aanval over links werd door David Browne zelf afgerond en daarna bleef de andere invaller, Pier Veldman, rustig voor de goal nadat hij alert reageerde op een geblokt schot.”

In de slotfase ging Groningen alsnog vol voor de overwinning. “We kregen aan het begin van de extra tijd al een enorme mogelijkheid en toen viel de bal in de klutsvia Bijl nog net naast. Toen zeiden we op de bank al tegen elkaar 'wanneer zouden we nu eens wat geluk hebben op het einde van de wedstrijd'. En even later viel de bal voor de voeten van Hrustic en knalde die hem binnen. Erg lekker en een compliment aan de ploeg dat we er altijd geloof in blveen houden.”

FC Groningen onder-23 staat nu achtste op de ranglijst van de Derde Divisie Zaterdag. Volgende week, zaterdag 21 januari, volgt een uitwedstrijd tegen ASWH, de nummer 4 van de ranglijst. Op 28 januari is vervolgens de eerste thuiswedstrijd van het jaar 2017.

Opstelling FC Groningen onder-23
Van der Lei; De Leeuw, Amakodo, Baas, Absalem; Postma, Bijl (c), De Vos (68' Veldman), Breij (68' Browne); Jasper, Hrustic.
Rest bank: Borgman, Waterink, Zakir, Riksman.

Scores: 42' De Leeuw (eigen doel) 1-0; 65' Roemeon 2-0, 71' Browne 2-1, 79' Veldman 2-2, 93' Hrustic 2-3.

Gerelateerd nieuws.

17 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard