FC Groningen onder-23 voor vijfde keer achtereen gelijk

8 april 2017

De onder-23 van FC Groningen heeft zaterdagmiddag op Sportpark Corpus den Hoorn met 0-0 gelijkgespeeld tegen VV Capelle. De ploeg van trainer Alfons Arts steeg een plekje op de ranglijst en is nu de nummer 11 van de ranglijst in de Derde Divisie Zaterdag. Er zijn nog vier speelrondes te spelen.

Voor de oudste opleidingsploeg van FC Groningen was de wedstrijd een mogelijkheid om definitief handhaving op het hoogste af te dwingen. In de eerste helft was aanvoerder Glenn Bijl het dichtst bij een goal. Zijn inzet vloog echter net over de goal van de Zuid-Hollanders.

In de pauze moest Amir Absalem – na een botsing met Carlo de Reuver in de loop van de eerste helft – worden afgelost door Jim de Leeuw. De basisopstelling bij FC Groningen telde vier junioren: doelman Jan Hoekstra, verdediger Marijn Ploem en Tim Riksman en vleugelaanvaller Jhurrey Margaritha.

In de slotfase van de tweede helft – met invaller Tim Waterink in de ploeg als vervanger van Margaritha – begon de thuisclub meer risico te nemen en kreeg Pier Veldman een tweetal aardig schotkansen vanaf de rand van de zestien. Beide ballen vlogen over het doel van Capelle.

De 0-0 score bleef ongewijzigd. Wel gingen nog drie spelers met geel in het boekje van scheidsrechter Smit. FC Groningen staat na 30 wedstrijden als nummer 11 nu acht punten boven de streep. De eerste van een reeks van vier resterende wedstrijden is Almere City-uit op zaterdag 22 april.

Opstelling FC Groningen
Jan Hoekstra, Tim Riksman, Joël Amakodo, Marijn Ploem, Amir Absalem (46. Jim de Leeuw), Robbert de Bos, Glenn Bijl, Gerald Postma, Jhurrey Margaritha (73. Tim Waterink), Pier Veldman, Gijs Jasper.
Rest bank: Nick Borgman, Kolbeinn Finnsson, Daniël Bouman, Martijn van der Laan.

Opstelling VV Capelle
Bradly van der Meer, Frank Karreman, Kai Fens, Olaf van der Sande, Gertjan Rothman (70. Tim Vincken), Rutger de Bos (86. Quincy Oosterom), Sandin Avdic, Bram de Bruin, Stefan Dams, Carlo de Reuver (32. Joey Kleijn), Jamie Jaliens.
Rest bank: Ryan Vos, Wilmer Kousemaker.

Toeschouwers: 200
Scheidsrechter: N.B. Smit
Gele kaarten: 65. Gerald Postma, 88. Tim Waterink, 91. Jim de Leeuw.

20170408JV8907

Laatste nieuws