FC Groningen onder-23 voor tweede keer thuis onderuit.

Zaterdag 03 december 2016 om 19:49

Zaterdagmiddag heeft FC Groningen onder-23 voor de tweede keer dit seizoen een thuisduel verloren. ONS Boso Sneek was op Sportpark Corpus den Hoorn met 2-1 te sterk voor de ploeg van trainer Alfons Arts. Pier Veldman was de maker van de enige FC-treffer. De ruststand was 1-1. Door de nederlaag zakt Groningen één plekje op de ranglijst. Het staat nu zevende.

In een wedstrijd met weinig kansen voor beide teams nam FC Groningen halverwege de eerste helft de leiding. Een prachtige voorzet van achteruit door linksback Amir Absalem werd door Pier Veldman op waarde geschat en binnen gekopt achter de Friese goalie, die enigszins gehinderd leek door de zon: 1-0.

Op slag van rust maakten de Friese gasten gelijk toen doelman Nick Borgman een rebound weggaf in zijn eigen vijf meter. Iloba Achuna was de meest attente speler in de extra tijd van de eerste helft.

In de tweede helft leek de wedstrijd af te stevenen op een gelijkspel, maar daar dacht ONS Sneek toch anders over. Clubtopscorer Yume Ramos werd matchwinner en schoot zijn ploeg naar de drie punten.

In de vijf minuten extra tijd van de tweede helft was Groningen alsnog dichtbij de gelijkmaker. Een afgemeten voorzet van de ene invaller Michael Breij, werd door de andere invaller, Tim Waterink, ingekopt. Maar doelman Bas van Wegen stelde met een redding de drie punten veilig voor ONS Boso Sneek.