FC Groningen onder-23 voor tweede keer thuis onderuit

3 december 2016

Zaterdagmiddag heeft FC Groningen onder-23 voor de tweede keer dit seizoen een thuisduel verloren. ONS Boso Sneek was op Sportpark Corpus den Hoorn met 2-1 te sterk voor de ploeg van trainer Alfons Arts. Pier Veldman was de maker van de enige FC-treffer. De ruststand was 1-1. Door de nederlaag zakt Groningen één plekje op de ranglijst. Het staat nu zevende.

In een wedstrijd met weinig kansen voor beide teams nam FC Groningen halverwege de eerste helft de leiding. Een prachtige voorzet van achteruit door linksback Amir Absalem werd door Pier Veldman op waarde geschat en binnen gekopt achter de Friese goalie, die enigszins gehinderd leek door de zon: 1-0.

Op slag van rust maakten de Friese gasten gelijk toen doelman Nick Borgman een rebound weggaf in zijn eigen vijf meter. Iloba Achuna was de meest attente speler in de extra tijd van de eerste helft.

In de tweede helft leek de wedstrijd af te stevenen op een gelijkspel, maar daar dacht ONS Sneek toch anders over. Clubtopscorer Yume Ramos werd matchwinner en schoot zijn ploeg naar de drie punten.

In de vijf minuten extra tijd van de tweede helft was Groningen alsnog dichtbij de gelijkmaker. Een afgemeten voorzet van de ene invaller Michael Breij, werd door de andere invaller, Tim Waterink, ingekopt. Maar doelman Bas van Wegen stelde met een redding de drie punten veilig voor ONS Boso Sneek.

Opstelling FC Groningen onder-23
Nick Borgman; Desevio Payne, Martijn van der Laan, Roland Baas, Amir Absalem (83. Yassine Zakir); Glenn Bijl, Robbert de Vos, Gerald Postma (65. Michael Breij), Ajdin Hrustic; Gijs Jasper (77. Tim Waterink), Pier Veldman.
Rest bank: Erwin Heidekamp, Nicolo Pozzebon, Jim de Leeuw, Joël Amakodo.

Opstelling ONS Boso Sneek
Bas van Wegen, Gustavo van der Veen, Ale de Boer, Angelo Zimmerman, Klaas de Vries, Martijn Roosenburg (62’ Tim Oosterbaan), Fabian Stevens (89’ Frits Dantuma), Iloba Achuna, Renco van Eeken, Yume Ramos, Curty Gonzales.

Toeschouwers: 200
Scores: 22’ Pier Veldman 1-0, 45’ Iloba Achuna 1-1; 82’ Yume Ramos 1-2

Scheidsrechter: Roeleveld
Gele kaarten: 29’ Nick Borgman, 34’ Desevio Payne, 36’ Yume Ramos, 57’ Robbert de Vos, 59’ Martijn van der Laan, 63’ Roland Baas

20161203EOB4596

Laatste nieuws