string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen onder-23 uit tegen SteDoCo.

Vrijdag 03 februari 2017 om 17:59

Zaterdagmiddag speelt FC Groningen onder-23 de uitwedstrijd tegen SteDoCo in de Derde Divisie Zaterdag. Het duel tussen de nummers 12 en 7 van de ranglijst in de 22ste speelronde begint om 14.30 uur op Sportpark SteDoCo in Hoornaar.

Trainer Alfons Arts is sinds de jaarwisseling nog ongeslagen met zijn ploeg. “Vorige week hebben we tegen ODIN ’59 een uitstekend eerste uur gespeeld. We hoefden ons nergens zorgen over te maken. Bij rust met 1-0 voor en we kwamen goed op 2-0. Maar toen gaven we de 2-1 weg en lieten we eigenlijk de tegenstander terugkomen in de wedstrijd. Zij stuurden een verdediger mee naar voren en namen meer risico. In plaats van hen krachten te laten verspelen, maakten wij het juist onszelf moeilijk.”

Verdiend
Opmerkelijk genoeg was een rode kaart voor Amir Absalem van FC Groningen het moment dat de thuisclub weer meer grip kreeg. “We wonnen daarvoor nog steeds de duels en pakten de tweede bal. Maar pas op het moment dat we met tien man kwamen te staan, werden we ook weer gevaarlijk in de omschakeling. Over de gehele wedstrijd waren de drie punten verdiend, maar we hadden wel het geluk dat zij een strafschop naast schoten.”

Tegenstander SteDoCo werd eerder in het seizoen op Corpus den Hoorn met 2-1 verslagen. “Die zege vond ik destijds wel verdiend. Het blijft een gevaarlijke ploeg, zeker in thuiswedstrijden. Onlangs wonnen ze van IJsselmeervogels en DVS’33. Het is een aanvallende ploeg met veel loopvermogen, maar die ook in staat is de lange bal te hanteren.”

Jonge ploeg
Zaterdagmiddag is Amir Absalem geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart. Verder zijn Glenn Bijl en Ajdin Hrustic niet van de partij vanwege de wedstrijd van het eerste elftal tegen Excelsior. “Het betekent dat een handvol jongens van Onder-19 bij ons de kans gaat krijgen. In oefenwedstrijden tegen Heerenveen en Zwolle hebben deze jongens zich goed gemanifesteerd. We gaan zaterdag zien hoe zij het doen tegen een fysiek sterkere tegenstander.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard