string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen onder-23 thuis tegen ODIN’59.

Vrijdag 27 januari 2017 om 11:00

Zaterdagmiddag speelt FC Groningen onder-23 op Corpus den Hoorn de thuiswedstrijd tegen ODIN’59. De wedstrijd in de Derde Divisie Zaterdag begint om 15.00 uur. Indien er niet op natuurgras kan worden gespeeld, wordt er uitgeweken naar kunstgras op hetzelfde sportpark.

Na een bliksemstart met 16 punten uit de eerste zeven wedstrijden is ODIN’59 de ‘winning mood’ wat kwijtgeraakt. De afgelopen dertien competitieduels werden slechts vier punten gepakt. Na de winterstop verloor de ploeg bij FC Rijnvogels en werd het gelijk tegen SVV Scheveningen.

FC Groningen pakte vier punten uit de eerste twee wedstrijden in 2017 door een zege bij DVS’33 en een gelijkspel bij ASWH. De ploeg van trainer Alfons Arts staat momenteel negende op de ranglijst van de Derde Divisie Zaterdag met 27 punten uit 20 wedstrijden. ODIN’59 heeft zeven punten minder en dreigt er bovendien binnenkort nog eens drie kwijt te raken wegens het niet volledig voldoen aan de licentie-eisen.

Vooruitblik
Trainer Alfons Arts over de tegenstander: “In de beginfase van de competitie heeft ODIN’59 het ons in het onderlinge duel heel lastig gemaakt. Drie maal scoorden ze vanuit de omschakeling, terwijl wij in die wedstrijd erg weinig effectief waren. Zij spelen nog steeds vanuit hetzelfde enthousiasme. Dat ze dertien keer niet gewonnen hebben, zegt me niets. De eerste zege komt voor hen steeds dichterbij. En dat is prima, maar het zal morgen niet moeten gebeuren. Aan ons de opgave om de drie punten in eigen huis te houden.”

Afgelopen dinsdagmiddag oefende FC Groningen onder-23 op kunstgras tegen PEC Zwolle 2. Na een 0-0 ruststand werd het uiteindelijk 1-1. David Browne scoorde namens de Groningers. Alfons Arts was tevreden over de drie oefenwedstrijden in het kalenderjaar 2017. “We hebben nu drie wedstrijden gespeeld. Eén met de basisgroep, één keer met aanvulling vanuit de eerste selectie en een keer met aanvulling vanuit de onder-19. En telkens heeft de groep -in verschillende samenstelling- de kans om een goede wedstrijd te spelen met beide handen aangepakt.

Strijden voor Mohamed
Zaterdagmiddag om 15.00 uur is de heer D. Schaper scheidsrechter bij het duel in de 21ste speelronde van de Derde Divisie Zaterdag. De toegang bij het duel op Sportpark Corpus den Hoorn is gratis. De ploeg van Groningen kreeg afgelopen week een flinke domper te verwerken, toen Mohamed Abdulkarim opnieuw kruisbandletsel opliep op de training. Arts hierover: “Hij deed al weer meer met passen en trappen en was aan het uitbreiden. Hopelijk kunnen de jongens voor hem morgen iets extra’s neerzetten.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’