FC Groningen onder-23 thuis tegen Magreb’90

18 januari 2018

Na het gelijkspel in Sneek van afgelopen zaterdag is FC Groningen onder-23 zaterdag 20 januari voor het eerst in 2018 weer op eigen veld te bewonderen. Tegenstander is hekkensluiter Magreb’90 uit Utrecht, dat een soort sportieve doorstart heeft gemaakt in de Derde Divisie Zaterdag. Aanvang is zaterdagmiddag om 15.00 uur op Sportpark Corpus den Hoorn. De toegang is gratis, zoals gebruikelijk.

Het verhaal van Magreb’90 heeft in de eerste seizoenshelft veel aandacht gekregen. De Utrechtse ploeg maakte op verzoek en met hulp van de KNVB de overstap van zondag naar zaterdag door een ruil met Jong Vitesse. Magreb’90 kampt echter met financiële perikelen en lange tijd was het onzeker of de club nog verder zou kunnen spelen na de winterstop.

Prima
Trainer Alfons Arts van Jong FC Groningen is blij dat de club er nog bij is: “Als je met zijn allen ergens aan begint, dan moet je het ook afmaken. Er is de afgelopen periode veel gebeurd bij die club. Er staan andere mensen voor de groep en er zijn diverse spelerswisselingen. Ze hebben het afgelopen weekend tegen DOVO ook prima gedaan. Ze staan weliswaar onderaan, maar hebben zich nog niet neergelegd bij de situatie.”

“Het is gewoon weer een goede tegenstander die er vol voor wil gaan,” vertelt de FC-trainer. “Ze spelen vanuit een compacte organisatie en vanuit de snelle omschakeling. Voor ons is het weer een hele andere wedstrijd dan vorige week. We zullen echt weer de mouwen moeten opstropen en er maximaal voor gaan.”

Uitstekend
Afgelopen week ontbraken zes basiskrachten door hun trainingskamp met de eerste selectie en de verwachting is dat diverse jongens zaterdag weer hun opwachting zullen maken in de onder-23. “Hun vervangers hebben het goed gedaan. We hebben gezien dat de jongens vanuit onder-19 het uitstekend hebben gedaan en dat betekent dat de keuze voor ons in de tweede seizoenshelft een stuk groter is geworden.”

De selectie van Arts is nagenoeg fit. “De groep van zes spelers is fit uit Spanje teruggekomen. De basiself van afgelopen zaterdag is goed door deze week heen gekomen. Het veld in Sneek heeft diverse kleine klachten opgeleverd, maar richting zaterdag vormen die geen belemmering. Het is nu nog afwachten hoe het eerste elftal er vrijdag voor staat en dan kunnen we vrijdagmiddag de opstelling definitief bepalen.”

Programma zaterdag 20 januari

Thuiswedstrijden
FC Groningen o.19 - Willem II o.19 (12.30 uur)
FC Groningen o.23 - Magreb'90 (15.00 uur)

Uitwedstrijden
FC Utrecht o.12 - FC Groningen o.12 (11.00 uur)
Alphense Boys o.15 - FC Groningen o.15 (13.00 uur)
FC Groningen o.13 toernooi Elburg

Laatste nieuws