FC Groningen onder-23 tegen koploper IJsselmeervogels

28 april 2017

FC Groningen onder-23 speelt zaterdagmiddag 29 april de thuiswedstrijd tegen IJsselmeervogels op Sportpark Corpus den Hoorn. Het duel in de 32ste speelronde van de Derde Divisie Zaterdag begint om 15.00 uur. De toegang is gratis.

Trainer Alfons Arts heeft met zijn ploeg nog twee punten nodig om zich definitief veilig te spelen in de competitie. “Dit zijn de mooiste wedstrijden,” weet Arts uit ervaring. “IJsselmeervogels is nog volop in de race voor het kampioenschap en heeft alles nog in eigen hand. Wij hebben zelf nog één overwinning nodig en er worden door ons zeker geen cadeautjes uitgedeeld, zaterdag.”

Personeel
Bij FC Groningen onder-23 is Robbert de Vos geschorst vanwege zijn vijfde gele kaart in de competitie. “Maar er komen wel weer wat jongens terug van blessures. Hopelijk kunnen Michael Breij, David Browne en Desevio Payne weer wat minuten gaan maken. We zullen deze keer niet veel jongens van onder-19 erbij hebben. Zij spelen zelf uit tegen Roda JC en spelen later deze week nog twee competitiewedstrijden.”

Doorstroming
Over de inbreng en doorstroming van de onder-19 spelers is Arts prima te spreken. “Veel spelers van de onder-19 hebben hun debuut kunnen maken en alvast kunnen kennismaken met het niveau dat volgend seizoen van ze verwacht wordt op dit niveau. Voor de jongens die na dit seizoen vertrekken bij FC Groningen wordt de wedstrijd tegen IJsselmeervogels weer een moment dat ze zich kunnen laten zien aan de buitenwereld. Om zich in de kijker te spelen voor een andere club.”

Winnen
De ploeg van Arts heeft wacht nu negen wedstrijden op een overwinning. “We hebben in die reeks wel negen keer gelijkgespeeld, maar hebben ons ook geregeld tekort gedaan. Voor het gevoel zou het erg lekker zijn om weer eens te winnen. Want uiteindelijk gaat het bij ons wel om winnen en verliezen. Tegen in mijn ogen de beste ploeg van de competitie is het een mooi moment om ons te kunnen laten zien. In de uitwedstrijd (0-0 – red.) hadden we al de mogelijkheden om te winnen en ook morgen (zaterdag – red.) zullen we er alles aan doen.”

Laatste nieuws