string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen onder-23 start met gelijkspel.

Zaterdag 26 augustus 2017 om 22:28

In Spijkenisse heeft FC Groningen onder-23 met 2-2 gelijkgespeeld tegen de plaatselijke Zaterdag Derde Divisionist. De eindstand was bij rust al bereikt door de ploeg van trainer Alfons Arts. Het was een duel in de eerste ronde de nieuwe competitie.

De wedstrijd tussen één van de promovendi en de nummer 8 van de afgelopen competitie begon ‘slap’ voor de gasten. Trainer Alfons Arts keek met zijn mannen al binnen zeventien minuten tegen een 2-0 achterstand aan. “Zij zetten ons onder druk, zoals we hadden verwacht en wij vergaten in die beginfase de strijd aan te gaan. We verzuimden in het gevecht mee te gaan. Na de tweede tegengoal, die uit een strafschop tot stand kwam, hebben we tactisch was omgezet en kregen we meer grip.”

In de spectaculaire beginfase had het ook zomaar anders kunnen lopen. “Met Michael Breij -die de onderkant van de lat raakte- en Joël Donald -die de bal zomaar had kunnen binnen lopen-,” blikt Arts terug, “kregen we al twee flinke kansen. Uiteindelijk hadden we in het laatste kwartier voor rust twee goede goals van Lars Kramer en Joël Donald. Uit het veldspel gaven we weinig meer weg, alleen uit standaardsituaties werden ze nog gevaarlijk.”

“In de rust hebben we aangegeven nu wel scherp en alert te beginnen,” vervolgt de FC-trainer. “En dat hebben we met name in het eerste kwartier goed gedaan. We bleven in een hoog tempo spelen en de vermoeidheid begon Spijkenisse wel parten te spelen. We raakten de paal, er werd nog een doelpunt afgekeurd en kregen nog een aardige kans om op voorsprong te komen, maar werden ook steeds slordiger.”

“We slaagden er kortom niet meer in om zelf te scoren, maar hadden hem ook zomaar nog om de oren kunnen krijgen. Zo werd het in de slotfase af en toe ‘vrouwen en kinderen eerst’. Het wordt zaak dat we de komende wedstrijden wel op voorsprong komt en dan zakelijk uitspeelt. Daarvoor moeten we nog langer scherp en geconcentreerd gaan spelen. Vanmiddag was het publiek in Spijkenisse echt de grote winnaar,” concludeert Alfons Arts. Komende zaterdag, 3 september, komt DOVO uit Veenendaal op bezoek op Sportpark Corpus den Hoorn.

Opstelling FC Groningen
Jan Hoekstra, Tim Riksman, Lars Kramer, Marijn Ploem, Amir Absalem, Gerald Postma, Robbert de Vos (86’ Kolbeinn Finnsson), Tom van de Looi, Michael Breij (77’ Kasper Oldenburger), Joël Donald (76’ Tim Waterink), David Browne. Rest bank: Abdel Elouazzane, Daniël Camara Bos.

Toeschouwers: 650
Scores: 12’’ Michael van Dommelen 1-0, 17 Michael van Dommelen (strafschop) 2-0, 32’ Lars Kramer 2-1, 37’ Joël Donald 2-2.

Scheidsrechter: S. Veekamp
Gele kaarten FC Groningen: Tom van de Looi en Tim Riksman

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’