FC Groningen onder-23 sluit 2016 af in mineur

17 december 2016

Zaterdagmiddag heeft FC Groningen onder-23 op Sportpark Corpus den Hoorn met 2-1 verloren van SVV Scheveningen. De stand bij rust was 1-1. Jim de Leeuw maakte de openingstreffer. De ploeg van trainer Alfons Arts gaat als nummer 9 de winterstop in. De Derde Divisie Zaterdag wordt hervat op zaterdag 14 januari 2017.

In de laatste speelronde voor de winterstop begon een jong FC Groningen onder-23 voortvarend tegen het geroutineerde SVV Scheveningen en was Jim de Leeuw de maker van de openingstreffer. Hij rondde een snelle uitbraak over de rechterkant na een mooie passeerbeweging in de zestien zelf af en liet de 1-0 aantekenen.

Lang kon de thuisclub niet van de voorsprong genieten want zes minuten later scoorde middenvelder Leroy Resodihardjo de gelijkmaker uit een hoekschop van Levi Schwiebbe. Met de 1-1 stand gingen de beide ploegen rusten. Na een kwartier had clubtopscorer Rensy Barradas de wedstrijd al moeten verlaten met een blessure.

Resodihardjo werd zeven minuten na de pauze ook matchwinner toen hij een bal vanaf de linkerkant na tussenkomst van doelman Stefan van der Lei kon binnenwerken. FC Groningen drong nog wel aan en wisselde aanvallend, maar de gelijkmaker viel niet. De ploeg van trainer Alfons Arts gaat als nummer 9 de winterstop in. Scheveningen blijft vierde op de ranglijst. Op 14 januari hervat Groningen de competitie met een uitbeurt bij DVS’33 in Ermelo.

Opstelling FC Groningen
Stefan van der Lei; Jim de Leeuw, Joël Amakodo (83. Michael Breij), Roland Baas, Amir Absalem; Glenn Bijl (c), Robbert de Vos (73. David Browne), Gerald Postma; Pier Veldman, Gijs Jasper (73. Tim Waterink), Ajdin Hrustic.
Rest bank: Nick Borgman, Tim Riksman, Yassine Zakir, Nicolo Pozzebon.

Opstelling SVV Scheveningen
Sven Wolsheimer; Rubin Koorndijk, Peter Jungschläger, Samir El Massaoui (c), Ricardo Samoender; Mehmet Aldogan (88. Barry Rog), Levi Schwiebbe, Leroy Resodihardjo, Mitchel de Vlugt (84. Esin Gila); Rensy Barradas (14. Sandro Calabro), Tim Peters.
Rest bank: Maurice Langstraat, Marvin Nieuwlaat, Jordy de Bruin, Jos Ghijsels.

Toeschouwers: 250
Scores: 19. Jim de Leeuw 1-0, 25. Leroy Resodihardjo 1-1, 52. Leroy Resodihardjo 1-2

Scheidsrechter: Schaper
Rode kaart: 85. Johan van der Ploeg (verzorger, commentaar op de arbitrale leiding)
Gele kaarten: 23. Robbert de Vos, 35. Leroy Resodihardjo, 72. Glenn Bijl

20161217EOB0120

Laatste nieuws