string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen onder-23 pakt punt bij IJsselmeervogels.

Zaterdag 26 november 2016 om 18:25

Zaterdagmiddag heeft FC Groningen onder-23 een punt gepakt bij de nummer 2 van de ranglijst, IJsselmeervogels. Er werd niet gescoord op Sportpark de Westmaat: 0-0. Na het gelijkspel blijft FC Groningen onder-23 zesde in de Derde Divisie Zaterdag met 23 punten uit vijftien duels.

In Bunschoten-Spakenburg liet FC-trainer Alfons Arts doelman Nick Borgman zijn debuut maken in de ploeg. Door de blessure van Stefan van der Lei en de aanwezigheid van Sergio Padt en Peter van der Vlag op zaterdagavond in Zwolle, werd vierde doelman Borgman opgesteld. Aanvoerder Glenn Bijl maakte op het middenveld zijn eerste basisoptreden na een blessure en ook voor Tim Waterink was zijn eerste basisplaats een feit, door een blessure bij topscorer Gijs Jasper.

De wedstrijd werd voor 1.300 toeschouwers in de steeds dichter wordende mist gespeeld. De thuisclub tien een schot op de paal noteren, maar verdere grote kansen vielen er niet te noteren. Er werden nog verschillende kleuren ballen in de wedstrijd gebracht, maar ook hiermee wisten de beide ploegen het net niet te vinden.

Trainer Alfons Arts gaf zijn ploeg, met dus drie basisdebutanten voor dit seizoen, een compliment: “Tegen de beste ploeg van de competitie hebben we controle gehad en ook mogelijkheden. Het enige dat niet gelukt is, was onszelf belonen. Als we vaster bovenin willen meespelen, zullen we daarin moeten groeien. Nu is dat nog te wisselen en moeten we iedere week keihard blijven werken voor de punten.”

Opstelling FC Groningen
Nick Borgman; Desevio Payne, Martijn van der Laan (85’ Keziah Veendorp), Roland Baas, Amir Absalem; Glenn Bijl, Gerald Postma, Robbert de Vos, Ajdin Hrustic; Pier Veldman, Tim Waterink (79’ Yassine Zakir).

Toeschouwers: 1.300
Scheidsrechter: Teuben

Gerelateerd nieuws.

8 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard