FC Groningen onder-23 op bezoek bij Almere City

20 april 2017

De oudste opleidingsploeg van FC Groningen, de onder-23, gaat zaterdagmiddag 22 april op bezoek bij Almere City onder-23. Het duel tussen de nummers 16 en 11 van de Derde Divisie Zaterdag begint om 15.00 uur in het Yanmar Stadion.

Na een vrij Paasweekend heeft FC Groningen onder-23 nog vier wedstrijden voor de boeg. In de uitwedstrijd in Almere treft de ploeg een tegenstander die nog volop verwikkeld is in de strijd om handhaving. Trainer Gerard Wiekens blikt vooruit op het duel. “Almere is de laatste wedstrijden uit vrijwel geslagen positie teruggekomen,” weet hij over de ploeg die elf punten pakte in de laatste vijf wedstrijden. “Het is een ploeg waartegen wij het vaak lastig hebben. De thuiswedstrijd wonnen de evenwel met 3-1.”

Net als Almere City speelt FC Groningen het hele seizoen al met een aardig vast team. “Bij hen zorgt Jasper Waalkens voor de nodige ervaring in de ploeg. Wij zullen het zaterdag vooral met ons eigen ploegje moeten doen, want ook het eerste elftal en de onder-19 spelen op zaterdag. Jim de Leeuw is geschorst en naar Kasper Oldenburger, Mohamed Abdulkarim en Keziah Veendorp is Michael Breij is nog niet bij. David Browne is na een lichte blessure wel weer op de weg terug en deze week aangesloten bij de groep.”

Na een reeks van vijf gelijke spelen en acht duels zonder overwinning is FC Groningen onder-23 zelf ook toe aan een overwinning. “We kunnen laten zien dat we vorderingen hebben gemaakt in de afgelopen wedstrijden. De competitie duurt nog vier wedstrijden en met een overwinning erbij hoeven we ons geen zorgen meer te maken.”

Laatste nieuws