string(9) "claudebot"

FC Groningen onder-23 naar FC Volendam onder-23.

Vrijdag 18 november 2016 om 12:07

Zaterdagmiddag gaat FC Groningen onder-23 op bezoek bij FC Volendam onder-23. Het is een duel tussen de nummers vijf en zeven van de ranglijst in de Derde Divisie Zaterdag. De wedstrijd in het Kras Stadion begint zaterdag 19 november om 14.30 uur.

Trainer Alfons Arts zag zijn ploeg afgelopen weekend met 3-1 winnen van Almere City FC onder-23. “We speelden in die wedstrijd de eerste 35 minuten prima, maar raakten daarna even de grip kwijt. In het begin van de tweede helft hadden we het nog steeds lastig, maar daarna kregen we de wedstrijd onder controle en hadden we de wedstrijd eigenlijk al iets eerder moeten beslissen.”

Groningen creëerde volgens Arts meer kansen dan in de voorgaande wedstrijden, maar er blijven nog zeker verbeterpunten. “We moeten nog meer meedogenloos zijn voor de beide doelen. Zelf nog minder weggeven en daarnaast scherper zijn in de afronding. Daarin ligt de uitdaging voor de komende weken tot de winterstop, waarin we een mooi programma hebben.”

Tegenstander
Qua type wedstrijd verwacht de Groningen-trainer een soortgelijke krachtmeting als afgelopen zaterdag. “Het is weer een Beloftenteam met een duidelijke eigen speelstijl. Zij zullen zich niet op ons gaan aanpassen en normaal gesproken zou hun spel ons moeten liggen. Maar vorig seizoen hebben we twee keer fors klop gekregen van ze, met 5-0 en 0-3.”

Vorige week deden bij Almere diverse spelers van de eerste selectie mee. “Dat zal bij Volendam niet anders zijn. Zij hebben een zeer jonge eerste selectie, waaruit ze ook kunnen putten. Ze hebben een iets minder vaste opstelling als wijzelf, maar hanteren wel telkens de vaste speelwijze. Met de nodige passie, strijd en vechtlust. Het wordt vast een mooie wedstrijd.”

Eigen ploeg
Door zijn vijfde gele kaart van het seizoen speelt Amir Absalem zaterdagmiddag niet mee. Ook Michael Breij en David Browne zijn nog niet hersteld. “Afgelopen maandag hebben we een oefenwedstrijd gespeeld tegen SC Cambuur 2 (0-3 winst – red.) en daarmee hebben we diverse spelers de nodige speelminuten kunnen geven.”

Groningen is inmiddels zeven wedstrijden op rij ongeslagen. “Winnen en verliezen wordt steeds meer een item en is ‘later’ bij het eerste elftal zelfs van eminent belang. We zullen ons weer maximaal moeten geven en onze basiskwaliteiten in balbezit laten zien. Daarnaast ligt er een mooie uitdaging om die ongeslagen reeks voort te zitten.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’