string(9) "claudebot"

FC Groningen onder-23 gaat uit naar Twente; onder-17 en onder-15 thuis.

Vrijdag 20 april 2018 om 14:09

FC Groningen onder-23 speelt zaterdagmiddag om 16.00 uur de uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van FC Twente. Een duel tussen de nummers 6 en 13 van de ranglijst in de Derde Divisie Zaterdag. Onder-17 en onder-15 spelen thuis op Corpus tegen respectievelijk PEC Zwolle en Zeeburgia.

Trainer Alfons Arts zag zijn ploeg afgelopen zaterdag thuis met 2-1 verliezen van Scheveningen, de nummer 3 van de ranglijst. “Erg jammer,” concludeert hij. “We hadden het grootste deel van de wedstrijd controle maar gaven het in de eerste tien minuten na de pauze helemaal weg. We wisten van tevoren dat Scheveningen loert op dat soort momenten. Als het dan 0-2 wordt, loop je achter de feiten aan. Naast de 1-2 hebben we nog voldoende mogelijkheden gehad. Qua strijd en energie was het van onze kant ook voldoende. Het was al met al een onnodige en onverdiende nederlaag.”

Vastigheden
De tegenstander van zaterdagmiddag is FC Twente onder-23, een ploeg die net als het eerste elftal van Twente, een lastig seizoen doormaakt. “Het team begon met het eigen kernteam en draaide best aardig. Toen kwam een andere hoofdtrainer bij het eerste elftal, werd het systeem anders. En na het vertrek van Verbeek is de ploeg weer bezig met vooral de eigen selectie en zijn er duidelijk weer vastigheden ontstaan. Ook een resultaat als een verdiende 2-0 zege op Spakenburg toont aan dat er voldoende kwaliteit in hun selectie zit.”

Dreiging
Er staat na enkele weken van tegenstanders met een behoudende speelstijl, nu weer eens een ‘voetballende ploeg’ tegenover FC Groningen onder-23. “Ik verwacht inderdaad een hele andere wedstrijd,” voorspelt Arts. “We hebben heel veel wedstrijden gedomineerd, maar moeten nu zorgen dat er van onze aanvallen ook meer dreiging uitgaat. We moeten voor meer direct gevaar voor het doel van de tegenstander zorgen. Te beginnen zaterdagmiddag uit bij FC Twente onder-23.”

Programma opleiding 21 april 2018

Thuis
FC Groningen o.17 – PEC Zwolle (12.00 uur)
FC Groningen o.15 – Zeeburgia (12.45 uur)

Uit
FC Utrecht – FC Groningen o.12 (10.30 uur)
Ajax – FC Groningen o.13 (12.00 uur)
Roda JC – FC Groningen o.19 (15.00 uur)
FC Twente – FC Groningen o.23 (16.00 uur)

Gerelateerd nieuws.

20 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

23 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus