FC Groningen onder-23 en Scheveningen beiden in vorm

13 april 2018

Komende zaterdag treft FC Groningen onder-23 een ploeg in vorm op Sportpark Corpus den Hoorn. Om 15.00 uur is de aftrap tegen Scheveningen. In de aanloop naar deze subtopper in de Derde Divisie Zaterdag spelen onder-13 en onder-19 ook thuis tegen respectievelijk AFC en FC Volendam. De onder-17 brengt een bezoek aan Sparta in Rotterdam.

De onder-23 van trainer Alfons Arts boekte vier overwinningen op een rij en is inmiddels aangekropen tegen de top van de Derde Divisie Zaterdag, waarin Spakenburg nog altijd de beste papieren heeft voor directe promotie. Daarachter zijn Almere, Quick Boys en Scheveningen samen met FC Groningen onder-23 de kanshebbers op promotie.

Compleet
Sinds de thuisnederlaag van Scheveningen op 25 november van het afgelopen jaar pakte Scheveningen twaalf zeges in veertien wedstrijden en legde daarmee de basis voor het behalen van de tweede-periodetitel. “Ze beschikken over een zeer compleet team met diverse jongens met ervaring in het betaalde voetbal,” aldus Arts. “Ze kunnen een wedstrijd perfect lezen en geven als team heel weinig weg. Ze zijn geduldig en bovendien gevaarlijk uit standaardsituaties.”

Arts zal zaterdagmiddag om 15.00 uur op Corpus den Hoorn zeer waarschijnlijk met zijn eigen kernteam aantreden en dus zonder dispensatiespelers. “We hebben de afgelopen weken aangetoond dat we goed mee kunnen met de ploegen die strijden om de bovenste plekken. Dit is weer zo’n gelegenheid om ons te laten zien tegen een ploeg die momenteel boven ons staat op de ranglijst.”

Compact
“Willen we tot het einde van de rit mee blijven doen om de bovenste plekken dan zullen we ook deze wedstrijd in winst moeten omzetten. Afgelopen zaterdag hebben we laten zien heel geduldig te kunnen spelen. We waren dominant en creëerden ook voldoende mogelijkheden. We speelden tegen Quick Boys heel compact en moeten die lijn richting zaterdag doortrekken om tot een goed resultaat te komen.”

Programma opleiding zaterdag 14 april 2018
 
Thuis
FC Groningen o.13 - AFC (11.15 uur)
FC Groningen o.19 - FC Volendam (12.30 uur)
FC Groningen o.23 - Scheveningen (15.00 uur)
 
Uit
Sparta Rotterdam - FC Groningen o.17 (12.30 uur)

Laatste nieuws