string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen onder-23 doelpuntloos gelijk in Harderwijk.

Zaterdag 18 februari 2017 om 19:08

De oudste ploeg uit de opleiding van FC Groningen, onder-23, is de derde periode in de Derde Divisie Zaterdag begonnen met een 0-0 gelijkspel bij VVOG. De ploeg van trainer Alfons Arts blijft daarmee zevende op de ranglijst na 24 van de 34 te spelen duels.

FC Groningen onder-23 begon sterk aan de wedstrijd in Harderwijk, tegen VVOG dat zeer gegroepeerd op de omschakeling speelde. In de eerste helft kregen David Browne en Tim Waterink de beste mogelijkheden. Trainer Alfons Arts was tevreden over de verdedigende organisatie bij zijn eigen ploeg. “Maar het tempo in balbezit kon nog wel een tandje hoger,” aldus de FC-trainer. “En we hadden nog meer kunnen profiteren van onze eigen loopacties.”

“Het was wel dreigend van onze kant, maar te slordig in de eindfase. Dat hebben we in de rust van de wedstrijd ook nadrukkelijk aangegeven. Na de pauze hebben we eigenlijk ook niets meer weggegeven, maar helaas werd er ook niet één van de twee à drie grote kansen benut. Dus moesten we genoegen nemen met een punt. Voor de goal moeten we grote kansen zakelijk en meedogenloos afmaken.”

Voor de oudste ploeg uit de opleiding is het komend weekend een vrij weekend. Er wordt ook niet getraind of geoefend. De ploeg krijgt voor het eerst sinds de winterstop drie dagen achtereen vrijaf. “Zo kunnen de meeste jongens even ‘bijtanken’ voordat we de laatste fase van de competitie ingaan. Morgen (zondag – red.) zullen Stefan van der Lei, Glenn Bijl en Ajdin Hrustic bij de eerste selectie zitten in Rotterdam, tegen Sparta. We hebben hen vandaag in Zwolle uit de bus gezet.”

Op zaterdag 4 maart wordt de competitie voor FC Groningen onder-23 hervat met een thuiswedstrijd tegen Jong FC Volendam. Een week later is Quick Boys uit Katwijk te gast op Sportpark Corpus den Hoorn. Het zijn achtereenvolgens de tweede en derde wedstrijd in een reeks van elf in de derde periode, waarvan de winnaar deelneemt aan de play-offs.

Opstelling FC Groningen
Van der Lei; Riksman, Amakodo, Baas, Absalem; Bijl, Postma, De Vos, Hrustic (80’ Breij); Waterink (68’ Jasper), Browne (84’ Veldman).
Rest bank: Borgman, De Leeuw, Zakir.

20170218JW17061b

Gerelateerd nieuws.

18 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard