FC Groningen onder-23 blaast FC Lisse na rust omver.

Zaterdag 23 februari 2019 om 17:41

De Beloften van FC Groningen hebben zaterdagmiddag met 5-1 gewonnen van FC Lisse. Voor de onderbreking stond het nog 1-0 voor de gasten. De onder-19 ging onderuit bij Utrecht. Onder-17 won bij Vitesse en de onder-13 won thuis van NAC Breda. Onder-15 had geen competitieverplichtingen.

De zaterdagmiddag begon op Corpus den Hoorn met een 2-1 zege van FC Groningen onder-13 op de leeftijdsgenoten van NAC Breda. De ploeg van trainer Jeroen Scholma stond bij rust nog op achterstand, maar treffers van Iwan Henstra en Yénio Holder zorgden voor de 2-1 eindstand. De ploeg is met 12 punten uit vijf wedstrijden koploper in de Eredivisie Laag.

De onder-17 was op bezoek bij Vitesse vier keer trefzeker. Romano Postema maakte 0-1 in de eerste helft. Na de pauze scoorden Joël van Kaam, opnieuw Romano Postema en Tomas Suslov en zorgden zij voor een 0-4 eindstand. Met de volle winst uit vier duels blijft de ploeg van Paul Matthijs lijstaanvoerder in de Eredivisie. De onder-19 verloor uit bij FC Utrecht met 4-1 na een 2-0 ruststand. Remco Balk maakte de eretreffer. Na zes wedstrijden is de ploeg van trainer Marcel van Buuren derde op de ranglijst met 12 punten uit zes duels.

Onder-23
Op Sportpark Corpus den Hoorn begon FC Lisse heel scherp en stond het na drie minuten al op voorsprong door een treffer van Rik Vermeulen. In de loop van de eerste helft wist Groningen nog geen vuist te maken. Na de pauze stelde Groningen orde op zaken. Drie treffers in het eerste kwartier deden de wedstrijd totaal kantelen. In de slotfase liep de marge nog op naar vier treffer. Zo passeerde de thuisclub de uitploeg op de ranglijst.

De doelpunten van Groningen kwamen telkens op diverse manieren tot stand. De 1-1 van Daniel Bouman maakte hij uit een voorzet van links van Lars Kramer. Daniël van Kaam schoot met rechts, kreeg een rebound en schoot vervolgens met links in: 2-1. De derde treffer kwam van Jannik Pohl die over de linkerkant doorbrak. De vierde treffer was een rake hoekschop van Matthijs Hardijk en de laatste treffer een prachtige lob van Michael Breij.

Pelle Boevink, Tapmahoe Sopacua, Kellian van der Kaap, Lars Kramer, Luuk Wouters, Ko Itakura, Michael Breij, Daniel Bouman, Daniël van Kaam, Jannik Pohl, Matthijs Hardijk (88’ Jhurrey Margaritha).
Rest bank: Mats Roorda, Gerald Postma, Marijn Ploem, Tim Riksman.

Opstelling FC Lisse
Erik Cummins, Leroy Oehlers, Lars Rauws, Ayoub Ait Afkir, Thierry, Monteny, Rowdy van der Putten (77’ Luca Tarani), Rik Vermeulen (77’ Bas Buimer), Bert Kooman, Boyd Stevens, David Verweij, Oussama Siali (68’ Bryan Iliohan).

Toeschouwers: 250
Scores: 3' Rik Vermeulen 0-1; 48' Daniel Bouman 1-1, 58' Daniël van Kaam 2-1, 60' Jannik Pohl 3-1, 86' Matthijs Hardijk 4-1, 90' Michael Breij 5-1.

Scheidsrechter: mevr. Shukrula
Gele kaarten: 42’ Lars Kramer, 65’ Tapmahoe Sopacua