FC Groningen onder-19 speelt eerste thuiswedstrijd

13 september 2019

Het oudste jeugdteam van FC Groningen, onder-19, speelt zaterdagmiddag 14 september op Sportpark Corpus den Hoorn de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Aftrap is om 15:00 uur. Na de uitzege bij FC Twente (3-1) is Almere City FC deze zaterdag te gast in Groningen. De wedstrijd van onder-17 tegen Vitesse, aftrap 12:30 uur, vormt het voorprogramma.

Trainers Peter Hoekstra en Melchior Schoenmakers maken zich na een na zes weken op voor het eerste thuisduel in de Eredivisie onder-19. “We zijn in deze fase heel veel bezig met de speelwijze,” aldus Schoenmakers. “Per positie willen we de vaardigheid koppelen en dat doen we door middel van oefenvormen. We worden er steeds beter in, maar de lat ligt ook hoog. Met een onder-17 dat vorig jaar landskampioen werd en onder-19 dat de bekerfinale haalde, wordt er wat van FC Groningen verwacht. We willen dan ook absoluut bij de eerste acht eindigen in het eerste deel van de competitie.”
De voorbereiding begon al met een periode van twee weken in de maand juni en besloeg ook de gehele maand augustus. Na vier weken was er al de competitiewedstrijd bij FC Twente. Schoenmakers: “We zijn nog enkele dagen met het team naar Appelscha geweest in het kader van teamontwikkeling en teambuilding. De groep staat er fysiek goed op. We stellen hoge eisen aan onszelf. Iedere speler moet elke activiteit goed uitvoeren met de insteek om elke minuut beter te worden.”

Na het vertrek van Marcel van Buuren, maakten Hoekstra en Schoenmakers als trainersduo uitvoerig kennis met elkaar. “We hebben in Assen bij Peter thuis veel over voetbal gepraat, ook ondersteund met beelden,” aldus Schoenmakers. “Afgelopen halfjaar heb ik als assistent bij Marcel van Buuren veel opgestoken en die ervaring neem je uiteindelijk weer mee in de visie voor dit seizoen. Als oudste team in de opleiding is er veel overleg over de aansluiting met het eerste elftal en de inzet bij het reserveteam. Het programma van elk individu houden we goed in de gaten.”

De tegenstander Almere City FC is in deze fase van het seizoen nog heel uitvoerig belicht in de voorbereiding. “Het is voor hen de eerste wedstrijd van de competitie, dus is er nog niet heel veel informatie. In de loop van het seizoen wordt door de teams wel videomateriaal gedeeld. Het kan zijn dat we in sommige wedstrijden aanpassingen doen in verband met de sterktes of zwaktes van een tegenstander. Maar zaterdag staat vooral onze eigen speelwijze en de uitvoering centraal. We zijn heel nieuwsgierig naar onze verrichtingen en progressie.” 

1opleiding-twitter_Tekengebied 1

Laatste nieuws