FC Groningen onder-19 in Eredivisie; Jong FC naar Harkemase Boys

9 mei 2018

FC Groningen onder-19 heeft zich dinsdagmiddag in Doesburg geplaatst voor de Eredivisie 2018/2019. De ploeg van trainer Marcel van Buuren won met 2-0 bij De Graafschap en is daarmee verzekerd van een top-6 klassering. FC Groningen onder-23 speelt woensdagavond de inhaalwedstrijd bij Harkemase Boys. Aanvang is 19.30 uur.

FC Groningen onder-19 begon dit seizoen in de Eredivisie najaar, waarin veertien teams een halve competitie speelden. Destijds eindigde de ploeg bij de onderste zes. In de huidige voorjaarsreeks strijden tien teams om zes plekken in de Eredivisie najaar van 2018/2019. Met nog één wedstrijd voor de boeg heeft de ploeg nu 30 punten uit 17 duels en is niet mee te achterhalen door de nummer 7.

FC Groningen onder-17 eindigt als achtste in de Eredivisie voorjaar en was al verzekerd van een plek in de hoogste divisie in het komend seizoen. FC Groningen onder-15 heeft de kansen op klassebehoud niet meer in eigen hand. FC Groningen onder-13 stevent af op de Eredivisie Laag als startpunt in de nieuwe competitie-opzet. FC Groningen onder-12 neemt ook volgend seizoen deel aan Twin Games.

Inhaalwedstrijd
FC Groningen onder-23 speelt woensdagavond de inhaalwedstrijd tegen Harkemase Boys. Het duel begint om 19.30 uur op Sportpark De Bosk. Hoewel de kansen op promotie verkeken zijn voor de ploeg van trainer Alfons Arts, staat er nog van alles op het spel. FC Groningen onder-23 wil graag het hoogst geplaatste onder-23-team in de divisie worden om op die manier keuzevrijheid te houden over de speeldag in het seizoen 2018/2019. Het verschil in punten tussen Almere, Volendam en Groningen is momenteel erg klein.

Trainer Alfons Arts ziet uit naar de confrontatie met Harkemase Boys: “We weten van de eerdere wedstrijden dat de ploeg echt aan elkaar gewaagd zijn. De wedstrijden zijn vaak van een hoog niveau en zijn ook nog leuk om naar te kijken. Zij zijn veilig, maar zullen voor eigen publiek goed voor de dag komen. Wij hebben nog iets recht te zetten na de nederlaag eerder in het seizoen. De selectie die we tot onze beschikking hebben, is identiek aan afgelopen zaterdag toen we met 1-0 verloren bij Jong Volendam.”

55jongfcg20170911EOA8157-def-onder23

Laatste nieuws