FC Groningen onder-19 blijft ongeslagen koploper

7 december 2019

FC Groningen onder-19 heeft zaterdagmiddag in Rotterdam met 1-1 gelijkgespeeld tegen Sparta. De eindstand was bij rust al bereikt. Door het behaalde punt blijft de oudste jeugdploeg koploper in de Eredivisie. FC Groningen onder-17 verloor na een 1-0 achterstand bij rust met 3-2 van Sparta en loopt plaatsing voor de kampioenspoule daarmee mis.

Onder-19 en onder-17 waren samen in één bus afgereisd naar Rotterdam. De oudste ploeg speelde in Het Kasteel en kwam na ruim een halfuur op achterstand door een benutte strafschop van de thuisploeg. Vijf minuten later was het Tomas Suslov die eveneens van elf meter de stand in evenwicht bracht: 1-1. De ruststand was een uur later ook de eindstand.

Met het behaalde punt blijft FC Groningen onder-19 de ongeslagen koploper in de Eredivisie. De ploeg heeft nu 26 punten uit twaalf wedstrijden. Komende zaterdag, 14 december, is het thuisduel met ADO Den Haag de laatste ontmoeting in de eerste competitiehelft. Aanvang is dan 14.30 uur. Na de winterstop strijdt de top-8 van de Eredivisie in een volledige competitie om de landstitel. Alle ploegen beginnen in januari weer op nul punten.

Opstelling FC Groningen onder-19
Thom van Rotterdam, Ayoub Haddad (46' Kian Slor), Leonel Miguel (63' Yannick Hettinga), Milan de Koe, Thomas Poll, Oussama El Azzouzi, Joris Reiziger (74' Guus Beaumont), Tomas Suslov (67' Mohamed el Kharbachi), Remco Balk, Giovanni Zwikstra (46' Pim Betzema), Joël van Kaam. Rest bank: Oscar Hooiveld.

Scores: 35' (strafschop) 1-0, 39' Tomas Suslov (strafschop) 1-1.

Onder-17: nipt onderuit
De onder-17 kwam op Nieuw-Terbregge ook op achterstand tegen Sparta Rotterdam. Curieus genoeg eveneens in de 35ste minuut van de eerste helft. Na twaalf minuten in de tweede helft trok aanvoerder Bjorn Meijer de stand weer gelijk. Acht minuten voor tijd was het Maurillio De Lannoy die FC Groningen aan de leiding hielp (1-2), maar in de daaropvolgende drie minuten waren het alsnog de Rotterdammers die 2-2 en 3-2 scoorden en er met de volle buit vandoor gingen.

FC Groningen onder-17 staat tiende op de ranglijst met 11 punten uit twaalf wedstrijden en is door de nederlaag kansloos voor een plek in de top-8. Komende zaterdag, 14 december, is de laatste wedstrijd voor de winterstop. Op Corpus den Hoorn is NEC de dertiende en laatste tegenstander in het eerste deel van de competitie. Aanvang is 12.30 uur.

Laatste nieuws