FC Groningen onder-19 bewijst leiderschap

19 maart 2017 / vandaag

Drie van de vier jeugdteams wisten hun duels op zaterdag 18 maart 2017 te winnen. Enkel onder-12 leed een nederlaag terwijl de onder-17 van een vrij weekeinde mocht genieten.

FC GRONINGEN O.19 5-1 ALMERE CITY FC O.19
1-0 Kolbeinn Finnsson (23.), 2-0 Tim Freriks (25.), 2-1 (34.), 3-1 Kolbeinn Finnsson (73.), 4-1 Mark Westra (87.), 5-1 Mark Westra (90.)

opstelling FCG o.19 Jan Hoekstra, Tapmahoe Sopacua, Daniel Camara Bos, Tom van de Looi, Oege Sietse van Lingen, Ludovit Reis (88.Giorgio Beltau), Kolbeinn Finnsson, Daniel Bouman, Tim Freriks (88.Yoran Popovic), Hampus Finndell (81.Anthony van Dongen), Mees Gootjes (68.Mark Westra).

Op Corpus den Hoorn zette FC Groningen onder-19 een overtuigend resultaat neer. Tegen Almere City FC probeerden Kolbeinn Finnsson en Hampus Finndell het aanvankelijk met schoten van afstand. Finnsson zag daarna een inzet strandden op de doelman maar kon even later na een prima balbehandeling wel de handen in de lucht steken. Ruim een minuut later was het wederom raak. Ditmaal trof Tim Freriks met een harde schuiver doel. De gasten kwamen nog wel terug in de wedstrijd en zagen een andere kans gekeerd door doelman Jan Hoekstra. Aan FC-zijde vergat Daniel Bouman om de voorsprong verder uit te bouwen. Zijn kopbal ging van dichtbij voorbij het doel.

Ook na rust bleef de FC druk zetten op de formatie uit Almere. Schoten van Daniel Bouman en Mark Westra werden gepareerd door de Almeerse goalie. Ook de opponent kreeg nog een mogelijkheid maar miste. In de slotfase schroefde groenwit de score verder op. Kolbeinn Finnsson won op inzet een persoonlijk duel en besliste met een fraaie uithaal de wedstrijd. Nadat Tim Freriks twee dotten van kansen onbenut had gelaten was het laatste woord aan invaller Mark Westra. Eerst schoot hij binnen na prachtig voorbereidend werk van Ludovit Reis om vervolgens vrij voor de doelman geen fout te maken.

20170218JW17776
20170218JW17766
20170218JW17774

BE QUICK 1887 O.15 0-7 FC GRONINGEN O.15
0-1 Kian Slor (20.), 0-2 Corvin Braun (31.), 0-3 Kian Slor (51.), 0-4 Joel van Kaam (58.), 0-5 Kian Slor (61.), 0-6 Milan de Koe (62.), 0-7 Kian Slor (69.)

opstelling FCG o.15 Levi de Ron, Tijs Mulder, Emircan Gulge, Yannick Hettinga (49.Sietze de Klerk), Nout de Groot (60.Milan de Koe), Daan Scholtens (49.Cyrill Jansen), Joel van Kaam, Corvin Braun, Kian Slor, Bjorn Meijer, Robbin van Kooten (60.Jesse Glasbergen).

Met de negende overwinning op rij blijft de onder-15 van FC Groningen in de winning-mood. Be Quick 1887 werd, net als eerder dit seizoen in de thuiswedstrijd, op een 7-0 nederlaag getrakteerd. Op enkele momenten na speelde het duel zich af op de helft van de tegenstander. Voor rust waren Kian Slor en Corvin Braun trefzeker. In de tweede 35 minuten liep de score verder op. Aanvaller Kian Slor tekende voor vier van de zeven doelpunten.

"Om een flinke score neer te zetten hadden we het bal en speltempo hoger moeten hebben," zei trainer Bote Talsma. "Vaak waren we in staat om na balverlies de bal weer snel terug te veroveren. In de laatste fase van deze wedstrijd scoorden we nog enkele mooie doelpunten." De ploeg van trainer Talsma staat voor uitdagende weken. Zo is volgende week Sparta in Rotterdam de tegenstander in de Jeugdcup voor onder-15 teams. Inzet is dan een plaats in de halvefinales.

FC GRONINGEN O.13 2-1 AFC O.13
1-0 Thom van Bergen (27.), 2-0 Tijn Simmeren (36.), 2-1 (44.)

opstelling FCG o.13 Roy Mos, Fofin Turay, Revelino Slagveer, Maxim Mariani, Milan Schaaphok, Jay Kuiper, Jorg Schreuders, Menno Mulder, Thom van Bergen, David van der Werff, Gilanni Bos. Wissels: David Brouwer, Tijn Simmeren, Joop Oosterhof, Xander de Wilde, Swen Venema.

In een wedstrijd met veel strijd behaalde FC Groningen onder-13 een benauwde overwinning. Nadat Gilanni Bos een vlammend schot over zag gaan was het de tegenstander die twee grote kansen kreeg. Eerst ging een schot voorlangs, vervolgens redde doelman Roy Mos knap. Jay Kuiper was daarna dichtbij de openingstreffer maar zijn kopbal kon net door de goalie voor de doellijn worden gekeerd. Drie minuten voor rust was het alsnog raak. David van der Werff bereikte Thom van Bergen die laag en doeltreffend uithaalde.

In het tweede half uur leek de ploeg van trainer Menno van Dam het duel snel op slot te gooien. Gilanni Bos gaf de bal op Tijn Simmeren die van dichtbij de bal met behulp van de doelman binnenwerkte. Niet veel later kwam de Amsterdamse ploeg terug in de wedstrijd. Op een vrije trap van David van der Werff was Thom van Bergen dichtbij een derde Groningse treffer maar de definitieve beslissing viel niet. Vier minuten voor tijd leek de gelijkmaker in de maak maar wachtte een speler van AFC net te lang met afwerken. FC Groningen hield daarna in een spannende en hectische slotfase stand.

_D4J8022
_D4J8157
_D4J8299

FC GRONINGEN O.12 1-2 QUICK '20 O.13
0-1 (22.), 1-1 Thijmen Blokzijl (35.), 1-2 (43.)

opstelling FCG o.12 Jayden Kuiper, Jesper Oosterbaan, Roelof Reusken, Jesper Mosselaar, Noah Siahaya, Xander de Wilde, Sven Kesimaat, Thijmen Blokzijl, Rick Medema, Willi de Boer, Nils Eggens. Wissels: Wouter Prins, Mehdi Khammas, Xander Postma, Nathan Lesman, Jordi Rensema.

De onder-12 van FC Groningen vergat zichzelf te belonen en stapte met een nederlaag van het veld. Na tien minuten zorgde de thuisploeg voor de eerste dreiging. Een voorzet van Nils Eggens werd door Thijmen Blokzijl in kansrijke positie naast het doel gewerkt. Ook Willi de Boer en Nils Eggens zagen mogelijkheden niet tot doelpunten bekroond. Daarnaast kwamen de gasten goed weg met een schot op de paal. Uit een van de weinige keren dat Quick'20 voorin was te vinden was het ook meteen raak. Daarbij werd een vrije trap door de Groningse doelman onvoldoende verwerkt.

Na de hervatting bleven de Groningers het initiatief behouden en meteen was er reden tot juichen. Wouter Prins behaalde op wilskracht de achterlijn en zijn voorzet werd door Thijmen Blokzijl in het doel getikt. Vervolgens waren er kansen om op voorsprong te komen maar zowel Blokzijl als Rick Medema wisten de doelman niet te verschalken. Dat deed de ploeg uit Oldenzaal in de 43ste minuut wel voor een tweede maal. Het vuurtje in de ploeg van trainer Byron Bakker doofde daarna langzaam. Vanop rechts was Blokzijl nog wel een paar keer gevaarlijk maar gescoord werd er niet meer.

_D4J7218
_D4J7493
_D4J7411
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws