FC Groningen onder-13 en onder-19 in halve finale beker

9 april 2019

Twee teams uit de opleiding van FC Groningen spelen woensdag in de halve finale van de landelijke KNVB-beker. De onder-13 en onder-19 van respectievelijk trainers Jeroen Scholma en Marcel van Buuren nemen het op tegen Vitesse (16.00 uur, Corpus den Hoorn) en VVV-Venlo (18.00 uur, uitduel). Inzet voor beide teams is een plek in de finale.

Voor de onder-13 wordt het een flinke klus tegen Vitesse, dat eerder dit seizoen al tweemaal met 3-0 te sterk was in competitieverband. De ploeg won afgelopen zaterdag het voorliggende competitieduel met Spartaan ’20 met 4-0 en versloeg op weg naar de finale FC Den Bosch, FC Emmen en Alphense Boys.

De tegenstander in de mogelijke finale wordt woensdagavond bekend als FC Volendam en PSV het tegen elkaar opnemen. Trainer/coach/manager Jeroen Scholma en speler David Schut van de onder-13 blikken in onderstaande video vooruit op het treffen op Corpus den Hoorn. De wedstrijd begint woensdagmiddag 10 april om 16.00 uur en is uiteraard gratis te bezoeken.

Onder-19
De oudste jeugdploeg van de Trots van het Noorden was in de voorgaande rondes te sterk voor Go Ahead Eagles, AZ en PEC Zwolle en speelt woensdagavond om 18.00 uur op het jeugdcomplex van VVV-Venlo tegen de leeftijdsgenoten die in de kwartfinales met PSV afrekenden. Inzet is een finaleplaats tegen Ajax, dat Excelsior versloeg op weg naar de eindstrijd.

TCM’er Marcel van Buuren weet al dat het thuisvoordeel bij de winnaar van VVV - FC Groningen ligt. Tot afgelopen zondag lag de focus nog vol op het competitieduel bij De Graafschap, dat uiteindelijk met 2-1 gewonnen werd. Die zege was van groot belang bij het streven naar handhaving in de Eredivisie onder-19. Verdediger Leonel Miguel vertelt hoe de voorbereiding er op woensdag uit zal zien voor zijn ploeg.

Laatste nieuws