FC Groningen OldStars weer het veld op

28 april 2021

Voldoende bewegen houdt mensen zowel fysiek als mentaal fit. Ook op latere leeftijd en voetbal is een sport voor mensen van alle leeftijden. Met FC Groningen OldStars stimuleert de Trots van het Noorden het voetbal en bewegen onder ouderen. De FC Groningen OldStars trokken deze maand de voetbalschoenen na lange tijd weer aan voor een training Walking Football. 

OldStars1

De FC Groningen OldStars willen met elkaar meer en beter bewegen en gaan de komende jaren samen met FC Groningen actief aan de slag om bewegen onder ouderen te stimuleren in het verzorgingsgebied van FC Groningen. Bewegen is voor iedereen. Bekijk de video op onze Facebook-pagina.
 
Nieuwe locatie 
Na zeven jaar te hebben getraind op Sportpark de Kalkwijk in Hoogezand traint FC Groningen OldStars vanaf dit jaar op Sportpark Corpus den Hoorn, met zicht op het TopsportZorgCentrum, het sportcomplex waar ook FC Groningen is gehuisvest. In eerste instantie wordt er conform de richtlijnen van het RIVM in viertallen getraind met een onderlinge afstand van minimaal anderhalve meter. 
 
De FC Groningen OldStars zullen vanaf heden wekelijks trainen op de velden waar ook veel andere activiteiten van Stichting FC Groningen in de Maatschappij plaatsvinden. Walking Football is uitermate geschikt voor senioren die fysiek en mentaal fit willen blijven. Naast de sportieve component is het sociale karakter van de trainingen en bijeenkomsten iets dat veel deelnemers aanspreekt.
 
Stimuleren van bewegen
De Trots van het Noorden wil met de FC Groningen OldStars een aanjager zijn om nog meer ouderen in beweging te brengen. De OldStars zullen als ambassadeurs van Walking Football naar buiten treden om te laten zien dat voldoende bewegen ook op latere leeftijd uitermate belangrijk is. Sporten dient toegankelijk te zijn voor iedereen en FC Groningen wil zich met haar maatschappelijke partners actief inzetten voor sport en bewegen op alle leeftijden.

Laatste nieuws