Update: FC Groningen oefent aanstaande zaterdag in Genk; helaas geen livestream

8 juli 2021

FC Groningen oefent komende zaterdag (10 juli) in België tegen KRC Genk, aftrap 14.00 uur. De wedstrijd wordt gespeeld op het trainingscomplex van de Belgische club en is niet toegankelijk voor publiek. Helaas zijn er onvoldoende technische mogelijkheden aanwezig op het complex om een livestream aan te bieden. Wel verschijnt er na de wedstrijd een samenvatting van het duel op het YouTube-kanaal van FC Groningen. Het social media team van FC Groningen zal aanwezig zijn in België en zo uitgebreid mogelijk verslag doen van het duel via de communicatiekanalen van de club. 

Genk2

FC Groningen moest in korte tijd op zoek naar een vervangende sparringpartner nadat de wedstrijd tegen FC Emmen was afgezegd door de Drenten. De Trots van het Noorden speelde afgelopen zaterdag haar eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2021/2022. Amateurvereniging VV Pelikaan S. was in Leek de tegenstander en werd met 4-1 verslagen. De sportieve wens is om vanaf de tweede oefenwedstrijd tegen profclubs te spelen en die tegenstand was op zo`n korte termijn niet te vinden in Nederland. FC Groningen wijkt daarom uit naar België waar Eerste Klasser KRC Genk de tegenstander is.
 
Helaas is het duel met de Belgen niet voor publiek toegankelijk. FC Groningen heeft voorafgaand aan de voorbereiding een samenwerking met NDC Mediagroep gesloten voor het live uitzenden van de oefencampagne exclusief voor supporters met een ‘Mijn FC Groningen’-account en abonnees van het Dagblad van het Noorden. Beide partijen hebben alles in het werk gesteld om een livestream voor de FC-supporters mogelijk te maken, maar de technische faciliteiten op het complex waar het duel wordt afgewerkt zijn onvoldoende om dit mogelijk te maken.
 
Het social media team van FC Groningen zal zo uitgebreid mogelijk verslag doen van het duel op de communicatiekanalen van de club. Daarnaast zal uiterlijk een dag na de wedstrijd een samenvatting van het duel worden gedeeld op het YouTube-kanaal van FC Groningen.

Laatste nieuws