FC Groningen nog twee keer thuis in 2019

17 december 2019

FC Groningen speelt deze week nog twee thuiswedstrijden voordat de winterstop begint. De Trots van het Noorden neemt het aanstaande donderdag, 19 december, in het TOTO KNVB Bekertoernooi op tegen FC Utrecht, aftrap 18.30 uur. Komend weekend, zondag 22 december, is FC Emmen te gast in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Dit competitieduel wordt afgetrapt om 14.30 uur. Kaarten voor deze wedstrijden zijn eenvoudig online te bestellen, maak gebruik van een voordelige combideal via onderstaande banner.

Combideal banner

Het is aanstaande donderdag de vijfde keer in de laatste tien jaar dat FC Groningen de Utrechters treft in het bekertoernooi. Groot verschil met de voorgaande vier duels, is dat de groen-witte FC het deze keer in eigen huis opneemt. Het bekerduel met FC Utrecht wordt donderdag geleid door scheidsrechter Pol van Boekel.
 
Het is de 42ste keer dat Van Boekel een wedstrijd van de FC fluit. Hij was tevens arbiter tijdens de halve finale van het bekertoernooi in 2015 toen Excelsior in een uitverkocht stadion met 3-0 werd verslagen. Van Boekel wordt donderdag geassisteerd door Rogier Honig en Rens Bluemink. Clay Ruperti is vierde official. In deze fase van het bekertoernooi is er nog geen VAR bij de wedstrijden. De scheidsrechter fluit aanstaande donderdag om 18.30 uur voor de aftrap. 

Kerst uiting Groot

Kerst en herdenken
De laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar, aankomende zondag 22 december tegen FC Emmen, staat bij de Trots van het Noorden in het teken van Kerst en herdenken. Op het voorplein van het Hitachi Capital Mobility Stadion start vanaf 12.00 uur een speciale eenmalige kerstmarkt. Een sfeervolle kerstmarkt inclusief gezellige kraampjes waar eten, drinken en uiteraard FC-artikelen verkrijgbaar zijn. Reden genoeg om aankomende zondag op tijd naar het stadion te komen! Tevens staat de Noordelijke twist in het teken van herdenken. Voorafgaand aan het duel zal, na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter, een minuut lang applaus klinken vanaf de tribunes, tijdens een speciale ‘In Memoriam’ voor de supporters die dit kalenderjaar zijn overleden.
 
De competitiewedstrijd tegen FC Emmen wordt zondag geleid door scheidsrechter Danny Makkelie. Hij wordt geassisteerd door assistent-scheidsrechters Mario Diks en Hessel Steegstra. Marc Nagtegaal is vierde official, Bas Nijhuis is de VAR, assistent-VAR is Peter Janson.

in memoriam

Laatste nieuws