FC Groningen nog ongeslagen in Euroborg.

Maandag 20 oktober 2014 om 14:20

Afgelopen zondag speelde FC Groningen een thuiswedstrijd in Euroborg, Excelsior uit Rotterdam was de tegenstander.

De Trots van het Noorden heeft nog geen thuiswedstrijd verloren en deed er alles aan om dit in stand te houden. Met een andere opstelling dan normaal gesproken, 4-4-2 in plaats van 4-3-3, vocht FC Groningen voor elke bal op het veld.

FC Groningen begon dus met twee spelers in de spits, Michael de Leeuw en Danny Hoesen. De spelers begonnen goed en fel aan de eerste helft. Het eerste schot en ook de eerste grote kans kwam van de voet van Nick van der Velden. De bal ging er niet in door een uitstekende redding van de keeper van Excelsior. Na ruim een kwartier spelen kwam FC Groningen toch achter te staan, door een ongelukkig eigen doelpunt van Maikel Kieftenbeld. De bal werd voorgegeven door een speler van Excelsior, aangeraakt door nóg een spelers van FC Groningen en uiteindelijk belandde de bal via het achterhoofd van Kieftenbeld in het eigen doel. Dit was een domper voor de spelers, die goed aan de wedstrijd waren begonnen. Maar ze lieten het hoofd niet hangen en creëerden opnieuw kansen via onder andere Tjaronn Chery. Net voor de rust, in de 43e minuut, kwam FC Groningen terug in de wedstrijd. Eric Botteghin scoorde uit een rebound en zorgde voor de 1-1.

Na de pauze zakte Groningen iets meer in en was Excelsior brutaler dan in de eerste helft. De grootste kans van Excelsior was voor Botaka, die de buitenkant van de paal raakte. Voor Groningen hadden Antonia en Mahi nog kansen om te scoren, maar beide werden goed gekeerd door doelman Coutinho. Ook Islamovic probeerde het nog, maar het mocht allemaal niet baten. De ongeslagen status in thuiswedstrijden staat nog steeds, maar FC Groningen had op meer gehoopt.

Voorafgaand aan de wedstrijd liepen er 25 Junior Club leden met een speler of scheids/grensrechter het veld op: Lars Luinge, Jochem Mulder, Ruben Schoenmakers, Jarmo Wals, Rik Bronsema, Jamall Zimmerman, Jasper Beens, Nadine Rosman, Sander Staal, Robin Schut, Thijs Arwert, William Hoogenkamp, Pepijn Kroeze, Emma Sophie Zigterman, William Martijn Mellies, Stan Jonkers, Myrthe van der Veen, Roelof van der Veen, Hugo Post, Frank Stoffers, Jamie Bos, Mandy Post, Timo Julian Althuis, Armanda Fennema, Devin Janou van der Klok. Foto’s van de line-up zijn hier te bekijken.

Tijdens de rust namen 5 GWB leden deel aan de Gasunie Shoot-Out activiteit. Dat waren Mark Groen, Thijs Dallinga, Vincent Schenkel, Jim Imminga en Sam Imminga.

Er was bij deze wedstrijd ook een Junior Reporter aanwezig, dit keer was dat Lars van der Veen. Zijn verslag is te lezen op de site van de Green White Bengels. Klik hier om zijn verslag te lezen.

Komende zaterdagavond speelt FC Groningen om 19:45 uur uit tegen AZ, dat evenveel punten heeft verzameld als FC Groningen.