FC Groningen niet sterk genoeg voor Vitesse.

Maandag 18 februari 2013 om 10:35

FC Groningen heeft zondagmiddag in Arnhem met 2-0 verloren van Vitesse. Bij rust was er nog niet gescoord. Na rust moest doelman Marco Bizot helaas twee doelpunten toestaan.

De eerste kans in de wedstrijd was voor Vitesse. In de derde minuut  zag Jonathan Reis zijn doelpoging mis gaan. Even later in de eerste helft schoten Vitesse-linksback Van Aanholt en Gurum Kashia van afstand op het Groningen doel, gelukkig zonder resultaat.
De Vitesse-doelman moest na ruim een halfuur  in actie komen om een schot van Género Zeefuik te keren. In de herkansing kregen Michael de Leeuw en Henk Bos nog een  schietkans op doel, maar ook zij wisten niet te scoren. Even later kregen zowel FC Groningen als Vitesse nog een kans om te scoren, maar tot aan de rust bleef de stand 0-0

De tweede helft was nog maar net begonnen toen Vitesse op voorsprong kwam. Een voorzet van rechtsbuiten speler  Ibarra werd door Mike Havenaar knap binnengekopt.  Twee minuten later kreeg Wilfried Bony zijn eerste en enige grote kans. Doelman Bizot lag goed in de weg om een doelpunt te voorkomen. Rasmus Lindgren mikte vervolgens een vrije trap richting rechterbenedenhoek, maar  de Vitesse doelman redde op zijn inzet.
Het leed was nog niet geleden, want in de 63ste minuut maakte Oluwafemi Ajilore een overtreding in het eigen strafschop gebied.  De scheidsrechter gaf Vitesse een strafschop die door Bony werd benut. Na de strafschop veranderde er niets meer in de stand en dus was de eind uitslag 2-0.
Voorafgaand aan de wedstrijd liepen er elf leden van de Junior Club met een speler het veld op. De gelukkige leden waren:
Jonathan Hummel, Lars Ivan Hegeman, Jelte de Jong, Tygo Smid, Finn            Hoiting, Bastyn Schonewille, Lars Oostra, Mattyn Hummel, Thomas Holen, Teun Vroomen, Wessel Bijlenga.
Zij zijn mooi op de foto gekomen, om de foto’s te bekijken klik hier. Meer foto’s zijn te bekijken en te bestellen via www.oypo.nl/juniorclubfoto.
Bizot; Kappelhof, Van Dijk, Kwakman, Burnet; Ajilore, Lindgren (72’ Kieftenbeld), De Leeuw (72’ Texeira); Kirm, Zeefuik, Bos (66’ Bacuna).
Rest bank: Luciano, Sparv, Magnasco, Bakker.