FC Groningen neemt een punt mee terug naar Groningen.

Maandag 27 oktober 2014 om 12:09

FC Groningen heeft afgelopen zaterdagavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen AZ in Alkmaar.

In de eerste minuten werd FC Groningen meteen al onder druk gezet en moest Botteghin zijn keeper helpen na een gevaarlijke voorzet van AZ. Na een aantal spannende minuten herpakte FC Groningen zich en gingen ze steeds beter voetballen. Na 10 minuten kregen ze de eerste corner, genomen door Chery, die de Leeuw feilloos in de kruising kopte! 0-1 voor Groningen in het AFAS Stadion. In de eerste helft waren er nog wat kansen over en weer, maar werd er verder niet gescoord.

FC Groningen begon fel aan de tweede helft. Vier minuten na rust was het Botteghin die de eerste kans kreeg namens de Trots van het Noorden. Hij scoorde niet, maar drie minuten later was het wel weer raak voor FC Groningen! Na een goede onderschepping van Kappelhof, een mooie pass van Hiariej en een voorzet perfect op maat van Antonia schoot Hoesen zijn eerste competitiegoal voor FC Groningen er in! Een goed opgezette aanval die beloond werd met een goal, 0-2 voor Groningen!

AZ probeerde zichzelf na de tweede tegengoal weer op te peppen en begon aan een reeks aanvallen. Eén hiervan resulteerde in een strafschop. De aanvoerder van AZ schoot de bal keihard tegen de paal aan, maar Rosheuvel was er als de kippen bij om de rebound erin te schieten, 1-2.  FC Groningen ging weer in de aanval, wat resulteerde in twee kansen voor Chery. Hij kreeg de bal er echter niet in, mede omdat de paal in de weg stond. In de 75e minuut kreeg Kieftenbeld nog een grote kans op de 1-3, maar hij schoot rakelings naast het doel van AZ keeper Rochet. Zeven minuten voor tijd kwam AZ toch nog op gelijke hoogte. AZ kreeg een vrije bal op de rand van het 16 metergebied, waardoor Gudelj de kans kreeg en de vrije trap onhoudbaar in de linkerbovenhoek krulde: 2-2. AZ trainer van den Brom was blij met een punt, maar van der Looi had graag de 3 punten meegenomen mee terug naar Groningen op basis van de wedstrijd en de kansen.

Voorafgaand aan de wedstrijd liepen er 11 Junior Clubleden met een speler mee het veld op: Mart Slager, Joost Bilder, Jesper Mosselaar, David Ferwerda, Tom Doornbos. Bennie W.M. Schattevoet, Jordy Lanting, Caïro Riemeijer, Jaimy Aeissing, Pascal Wiegman en Wouter Bakker.

Komende woensdagavond om 20.00 uur speelt FC Groningen in de derde rond van de  beker tegen Flevo Boys in Emmeloord. Zondag 2 november wordt er thuis gespeeld tegen NAC om 16.45 uur.