string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen neemt afscheid van Goedkoop.

Donderdag 05 maart 2015 om 15:01

De wegen van FC Groningen en Casper Goedkoop zullen na dit seizoen scheiden. De uitkomst van een aantal gesprekken heeft er toe geleid dat de Trots van het Noorden afscheid neemt van de 41-jarige trainer/coach van Jong FC Groningen.

Goedkoop werd bij zijn aanstelling op 1 september van dit seizoen de opvolger van Paul Raveneau, die per genoemde datum door FC Groningen was aangesteld als het nieuwe hoofd van de opleiding. De in Vries woonachtige oefenmeester tekende toen een contract in Euroborg tot het einde van dit seizoen.
Jammer
“Ik vind het jammer dat dit de uitkomst van onze gesprekken is geworden, maar het komt niet als een verrassing voor mij”, laat Goedkoop in een reactie weten. “Wij hebben de laatste periode regelmatig met elkaar van gedachten gewisseld, met het oog op volgend seizoen. De club heeft een bepaalde visie en ik ben een bepaald type trainer. Als partijen het gevoel hebben dat dit niet meer matcht, moet je daarover als volwassen mensen met elkaar praten en realistisch zijn en afscheid nemen van elkaar als beeld en verwachtingen niet meer bij elkaar komen.”
Goedkoop was in de periode 2009-2011 al assistent-trainer bij Jong FC Groningen. Eerst onder huidig hoofdtrainer Erwin van de Looi en daarna bij diens huidige assistent Dick Lukkien. Bovendien voetbalde Goedkoop eind jaren tachtig/begin jaren negentig zelf ook nog in de jeugdopleiding van FC Groningen. Als zelfstandig hoofdtrainer had Goedkoop in Eelde vv Actief, vv Omlandia in Ten Boer en vv Hoogeveen onder zijn hoede.
Niet eenvoudig
Manager technische zaken Peter Jeltema van FC Groningen zegt over het aanstaande vertrek van Goedkoop: “Casper is lopende het seizoen bij ons binnengekomen. Hoewel hij geen onbekende binnen en met de club was – hetgeen destijds ook een belangrijke reden was voor zijn aanstelling – is dat niet eenvoudig. Daarbij komt dat Casper vanwege de samenwerking met SC Cambuur geen eigen selectie tot zijn beschikking had en hij wekelijks te maken kreeg met een wisselende samenstelling van het team, waarmee hij amper kon trainen ter voorbereiding op een wedstrijd. Dat in acht genomen, zijn wij Casper erkentelijk voor zijn inzet en betrokkenheid. Naar volgend seizoen toe willen wij een andere invulling aan het geheel gaan geven, met dus ook een andere trainer/coach.”
Kandidaat
Zoals reeds gecommuniceerd, heeft FC Groningen zich aangemeld voor de landelijke voetbalpiramide. Intern wordt Jong FC Groningen vanaf volgend seizoen gepositioneerd als het eindstation binnen de opleiding van de club. Daarna moeten de Beloften-spelers de overstap naar de eerste selectie in Euroborg zien te maken. Met het oog op deze ontwikkelingen gaat Jeltema op zoek naar de best passende en beschikbare kandidaat.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard