FC naar ruime oefenzege in Essen; hattrick Postema

11 januari 2020 / vandaag

FC Groningen heeft zaterdagmiddag in het Duitse Essen flink uitgehaald en met 6-2 gewonnen van Rot-Weiss Essen. De stand bij rust was 2-2. Namens FC Groningen zorgde invaller Romano Postema voor een loepzuivere hattrick. Ook Ramon Pascal Lundqvist, Joel Asoro en Django Warmerdam kwamen tot scoren.

Postema met gebalde vuist na goal

FC Groningen nam binnen vijf minuten een voorsprong van twee treffers in het stadion van de Duitse nummer 3 van de Regionalliga West. Ramon Pascal Lundqvist en Joel Asoro kwamen tot prachtige doelpunten in de beginfase. Beide spelers lieten de Duitse doelman kansloos met een boogbal. In de resterende veertig minuten van de eerste helft kwamen de gastheren op gelijke hoogte. Een doelpunt van Oguskhan Kefkir en een eigen doelpunt van Django Warmerdam zorgden voor een 2-2 ruststand.

Zes minuten na de pauze maakte Warmerdam een doelpunt in het juiste doel en kwam de nummer 10 van de Eredivisie weer op voorsprong. Invaller Romano Postema maakte tenslotte binnen tien minuten een loepzuivere hattrick en vergrootte de voorsprong van 2-3 naar 2-6. In totaal kwamen negentien van de 25 beschikbare spelers in actie. Kaj Sierhuis en Gabriel Gudmundsson bleven buiten de wedstrijdselectie.

Na het spelen van de tweede oefenwedstrijd keerden selectie en staf terug naar Groningen en kwam er een einde aan het vijfdaagse trainingskamp met als uitvalsbasis Horst in Limburg. Dinsdagavond 14 januari staat er op Sportpark Corpus den Hoorn nog een derde oefenduel op de rol. Om 19.00 uur is dan HHC Hardenberg, koploper van de Tweede Divisie, de tegenstander. Zaterdag 18 januari wordt in Enschede de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen FC Twente.

Opstelling FC Groningen
Sergio Padt; Deyovaisio Zeefuik (78’ Nicklas Strunck), Mike te Wierik (71’ Ko Itakura), Bart van Hintum, Django Warmerdam (78’ Remco Balk); Azor Matusiwa (61’ Ahmed El Messaoudi), Daniël van Kaam, Ajdin Hrustic (46’ Sam Schreck), Mo El Hankouri (56’ Romano Postema); Ramon Pascal Lundqvist (61’ Amir Absalem), Joel Asoro (71’ Tomas Suslov).
Rest bank: Jan Hoekstra, Marco van Duin, Jan de Boer, Thijs Dallinga, Tapmahoe Sopacua, Thomas Poll.
Niet inzetbaar: Samir Memisevic, Charlison Benschop, Kaj Sierhuis, Gabriel Gudmundsson.

Scores: 1’ Ramon Pascal Lundqvist 0-1, 5’ Joël Asoro 0-2, 19’ Oguskhan Kefkir 1-2, 34’ Django Warmerdam (eigen doelpunt) 2-2; 51’ Django Warmerdam 2-3, 72’ Romano Postema 2-4, 74’ Romano Postema 2-5,  82’ Romano Postema 2-6.

200111RB29007
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws