FC Groningen moet Matusiwa en Joosten missen tegen Sparta

18 december 2020

Na het bekerverlies in Emmen pakt FC Groningen morgenmiddag, zaterdag 19 december, de competitie weer op met een uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De ploeg van trainer Danny Buijs wil in de laatste twee Eredivisieduels van 2020 minimaal de vijfde plaats op de ranglijst in handen houden. In speelronde 13 is Sparta Rotterdam op het Kasteel van Spangen zaterdag vanaf 16.30 uur de gastheer.

Hoofdtrainer Danny Buijs moet het in Rotterdam doen zonder zijn twee aanvoerders Arjen Robben en Azor Matusiwa. De middenvelder heeft aan het bekerduel met FC Emmen, afgelopen dinsdag, hamstringklachten overgehouden en moet hierdoor de wedstrijd tegen Sparta aan zich voorbij laten gaan. Bart van Hintum neemt de aanvoerdersband over.

Ook Patrick Joosten ontbreekt in Rotterdam. De aanvaller viel geblesseerd uit in de bekerwedstrijd tegen FC Emmen en de confrontatie met Sparta komt voor hem te vroeg.

In de voorbeschouwing op het competitieduel met Sparta Rotterdam vertelt Danny Buijs hoe zijn selectie er voor staat in de aanloop naar de slotfase van de eerste seizoenshelft.

Laatste nieuws