FC Groningen moet genoegen nemen met punt na late tegengoal

9 januari 2021 / vandaag

FC Groningen heeft de eerste wedstrijd na de winterstop gelijk gespeeld. De Trots van het Noorden kreeg in de laatste minuut van de blessuretijd in de tweede helft een goal tegen, waardoor het duel in 2-2 eindigde. Patrick Joosten en Jørgen Strand Larsen scoorden voor rust voor FC Groningen. Bart Ramselaar en Gyrano Kerk maakten de treffers van de Utrechters.  

goal joosten

FC Groningen begon zeer effectief aan de wedstrijd in Utrecht. De Trots van het Noorden ving de Utrechters in het eerste kwartier op en kreeg na zestien minuten spelen de eerste kans. Het was direct raak! Spits Jørgen Strand Larsen deed er alles aan om een bal bij de cornervlag binnen te houden, knokte zich langs twee tegenstanders op de achterlijn en gaf een afgemeten voorzet op Patrick Joosten. De aanvaller kopte de FC tegen zijn oude ploeg op voorsprong, 0-1.
 
Strand Larsen kreeg direct na de voorsprong een kans die hij rakelings over schoot, maar vijf minuten na de eerste goal was het ook raak voor de Noorse spits. Strand Larsen ontving een steekbal van Ahmed El Messaoudi, draaide direct door met zijn gezicht naar het doel en schoot keihard binnen, 0-2.
 
FC Groningen werd voor de vierde keer binnen een half uur gevaarlijk nadat Strand Larsen de bal in de diepte kreeg aangespeeld en vanaf de linkerkant een lage voorzet gaf. De bal was net te scherp voor twee ploeggenoten die kwamen inlopen. Vlak voor rust deed FC Utrecht iets terug. De Groningse defensie kreeg de bal niet goed weg, waardoor Bart Ramselaar via een FC’er in de verre hoek raak kon schieten, 1-2. Dat was ook de ruststand.
 
In de tweede helft had FC Groningen in de beginfase het meeste balbezit en zocht het de aanval via de flanken. Een schot van Gabriel Gudmundsson werd gestopt door de keeper van FC Utrecht en meerdere keren kon spits Strand Larsen net niet worden aangespeeld. FC Utrecht probeerde de FC na een uur spelen meer onder druk te zetten waarbij de ploeg van trainer Danny Buijs het centrum goed dicht hield. Toch werd de thuisploeg twee keer gevaarlijk en het waren de voormalig FC’ers Django Warmerdam en Mimoun Mahi die hun oude ploeg geen pijn deden. De redding van doelman Sergio Padt op de kopbal van Mahi was fenomenaal!
 
Aan de andere kant lukte het de FC’ers niet om gebruik te maken van de ruimte die lag op de helft van FC Utrecht. Het team bleef zich in de duels knokken en leek lang op weg naar de eerste driepunter van 2021. De laatste minuut van de vijf minuten extra tijd kreeg de ploeg echter alsnog een doelpunt tegen via Gyrano Kerk. De VAR checkte de goal nog voor eventueel hands van de aanvaller, maar de treffer bleef staan waardoor het duel in 2-2 eindigde.

Stem hier op de Office Centre Man of the Match

Padt redding
teamknuffel
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws