FC Groningen mist ook Matusiwa, Joosten en El Messaoudi tegen PEC

12 februari 2021

FC Groningen moet het morgenmiddag, zaterdag 13 februari, in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle naast de langer afwezige Arjen Robben ook stellen zonder Azor Matusiwa, Patrick Joosten en Ahmed El Messaoudi. Vanwege de strenge vorst heeft de KNVB de competitiewedstrijden van de zaterdagavond vervroegd naar de middag. Hierdoor is de aftrap van FC Groningen – PEC Zwolle in het Hitachi Capital Mobility Stadion al om 12.00 uur.

b5

Hoofdtrainer Danny Buijs vindt de vroege aftrap van het treffen met PEC een prima beslissing. “Het is voor alle direct betrokkenen een stuk aangenamer om 12.00 uur af te trappen in een zonnetje in plaats van ’s avonds om 20.00 uur, want dat temperatuurverschil voel je goed. Het is nog steeds koud, maar de omstandigheden zijn ’s middags wel een stuk beter.”

Kansen
Verder zijn de weersomstandigheden geen onderwerp van discussie in de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. “Dankzij de inzet van collega’s binnen de club is ons trainingsveld dinsdag sneeuwvrij gemaakt en hebben we ons vanaf daar op een goede manier kunnen voorbereiden,” deelt Buijs een compliment uit aan de medewerkers van FC Groningen, die gewapend met sneeuwschuivers en kruiwagens gezamenlijk de handen uit de mouwen staken op Sportpark Corpus den Hoorn.

Hoewel PEC Zwolle met elf punten minder en een wedstrijd meer gespeeld beduidend lager in de Eredivisiestand opduikt dan FC Groningen, is Buijs op zijn hoede voor de tegenstander. “PEC heeft net als wij pas zes keer verloren dit seizoen. Dit betekent dat het een lastig te kloppen tegenstander is. Ze staan lager op de ranglijst omdat ze al elf keer hebben gelijkgespeeld. Maar goed, wij zijn ook moeilijk te verslaan en spelen thuis, dus wij zien zeker kansen.”

Historie
Hoewel in het verleden behaalde resultaten geen garantie geven voor de toekomst, is het wellicht een prettige gedachte dat de Trots van het Noorden van de achttien gespeelde onderlinge Eredivisieduels op Groningse bodem slechts twee keer als verliezer van het eigen veld stapte. Drie keer eindigde het onbeslist en dertien keer wist FC Groningen te winnen van PEC.

FC Groningen – PEC Zwolle begint zaterdagmiddag om 12.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot. Bekijk hier de hele voorbeschouwing van Danny Buijs in aanloop naar het thuisduel met PEC.

Laatste nieuws