FC Groningen met mooie cijfers langs de Graafschap.

Dinsdag 18 november 2008 om 12:26

Zondagmiddag waren het opnieuw de jongens van Ron Jans die met duidelijke cijfers, 3-0, het publiek in Euroborg aan het juichen kregen. Danny Holla scoorde voor rust de openingstreffer en in de tweede helft waren het de Zweden Granqvist en Berg die ieder het doel van de Graafschap wisten te raken. Martijn Hopman is lid van de Green- White- Bengels en zag het allemaal van dichtbij gebeuren. Hij was deze week de reporter die een wedstrijdverslag mocht schrijven.

Martijn is veertien jaar en natuurlijk groot fan van FC Groningen. Zelf voetbalt hij ook bij V.V. Wildervank. Hij kan op meerdere posities spelen en is de ene keer spits, dan een keer schaduwspits en soms speelt hij ook als middenvelder. Martijn zit in de 1ste klas van het Ubbo Emmiuscollege en vind zelf dat hij best een leuke klas heeft. Afgelopen zondag heeft hij na een korte rondleiding door de persruimte en een tussenstop in de omroepkamer, vanaf de perstribune eens goed naar de wedstrijd gekeken. Hieronder lezen jullie zijn verslag.
De wedstrijd
FC Groningen begon aan de wedstrijd met een 4-4-2 systeem. In de zestiende minuut belandde de bal vanuit een vrije trap van FC Groningen op het doel van de Graafschap. Groningen is scherp begonnen aan de wedstrijd. In de eerste twintig minuten heeft FC Groningen al twee vrije trappen genomen iets buiten de zestien, één op de lat en één in de handen van keeper Heijblok. FC Groningen speelt opbouwend breed of met lange ballen op de spitsen.
In de 29ste minuut is het Danny Holla die scoort voor de thuisploeg. Marcus Berg legt de bal scherp voor en Holla kan niets anders doen dan uithalen: 1-0. Groningen krijgt vervolgens nog een corner, maar die gaat over alle spelers voor het doel heen. De thuisploeg zakt wat terug en beginnen weer van achteruit aan te vallen, wat tot een aantal goede kansen leidt. De Graafschap komt iets beter in hun spel, maar Groningen blijft sterker. De ruststand is dan ook 1-0 voor FC Groningen.
Na rust
De tweede helft begint de Graafschap sterker dan in de eerste helft, maar Groningen blijft wel sterker. Vanuit een vrije bal voor FC Groningen wordt de bal vlak langs het doel gekopt en bij de volgende kans heeft de keeper van de Graafschap de bal klemvast. FC Groningen blijft aanvallen en krijgt meerdere kansen, maar die weten de spelers van de Graafschap goed weg te werken.
Bij de Graafschap komen er twee extra aanvallers in het veld, Bargas en De Groot komen de ploeg versterken in plaats van Jungschläger en Robbemond. Bij FC Groningen komt Paul Matthijs in de ploeg voor Oluwafemi Ajilore.In de 77ste minuut is het dan toch weer raak voor Groningen. Het is Granqvist die uit een corner van Danny Holla de bal in het doel kopt: 2-0. Groningen krijgt nog een aantal goede kansen, met Petter Andersson en Marcus Berg, maar de spitsen staan buitenspel.
Vlak voor tijd verlaten Berry Powel en Goran Lovre het veld en voor hen in de plaats komen Martijn Meerdink en Gonzalo Garcia. Marcus Berg schiet nog een bal voor het doel langs, maar bij de volgende kans is het alsnog raak. In de 89ste minuut is het opnieuw Holla die de bal goed aanspeelt, waarop Berg heel rustig de bal over doelman Heijblok in het doel schiet: 3-0. Dit is ook de eindstand.
Luciano; Svejdik, Sankoh, Granqvist, Stenman; Ajilore (68’ Matthijs), Andersson, Holla, Lovre (88’ Garcia); Berg, Powel (85’ Meerdink).
Rest bank: Van Loo, Hiaiej, Cahais, Metaj.