FC Groningen met 3-1 onderuit tegen Dynamo Dresden.

Zaterdag 13 januari 2018 om 18:40

In Zuid-Spanje heeft FC Groningen zaterdagavond met 3-1 verloren van het Duitse Dynamo Dresden. Bij rust keek de ploeg van trainer Ernest Faber tegen een 1-0 achterstand aan. De eretreffer kwam in de slotminuut op naam van invaller Uriel Antuna. Morgen, zondag 14 januari, reist de ploeg vanuit Spanje weer af naar Nederland en is het wintertrainingskamp ten einde.

In de eerste helft gingen de beide ploegen aardig gelijk op. De Tweede Bundesligaclub kwam op voorsprong uit een standaardsituatie. Een vrije trap werd vier minuten voor de pauze ingekopt door Ballas. De 0-1 was ook meteen de ruststand, die het eerste halfuur na de pauze ook op de borden bleef staan.

Lars Veldwijk had in het eerste uur drie kansen, maar zag tweemaal de Duitse doelman op zijn pad en mikte een lob een keer naast het doel van Dynamo Dresden. Benatelli en Horvath maakten in de 75ste en 79ste minuut de 0-2 en 0-3 voor een zeer effectief Dresden. In de slotfase bepaalde Uriel Antuna de eindstand op 1-3.

Bij FC Groningen kwamen behalve Kevin Begois, Oussama Idrissi, Mimoun Mahi en Tom van Weert de overige 21 spelers in actie. Van hen maakte Mahi als enige geen speelminuten op het trainingskamp. Sergio Padt en Kasper Larsen kwamen afgelopen woensdag nog niet in actie.

Padt (80’ Hoekstra); Te Wierik (61’ Kane), Memisevic (46’ Reijnen), Van Nieff (46’ Larsen), Absalem (76’ Kramer); Bacuna (76’ Van de Looi), Doan, Reis (76’ Postma); Drost (76’ Browne), Veldwijk (61’ Breij), Warmerdam (76’ Browne).

Scores: 41’ Ballas 0-1; 75’ Benatelli 0-2, 79’ Horvath 0-3, 90’ Antuna 1-3.