FC Groningen met 2-1 langs SV Meppen

13 juli 2018

FC Groningen heeft vrijdagavond voor 1.600 toeschouwers in Norg met 2-1 gewonnen van SV Meppen. De ruststand was 1-0. Ahmad Mendes Moreira maakte de 1-0 en Tom van Weert zorgde voor 2-0. In de slotfase scoorde SV Meppen 2-1. De wedstrijd vormde de afsluiting van een vijfdaags trainingskamp in Norg.

FC Groningen begon in Norg aan de eerste 'serieuze' test met de insteek de basiself een uur speeltijd te geven en de reserves een halfuur. Mimoun Mahi vormde daarop een uitzondering. Hij zou een halfuur spelen en daarna vervangen worden door Ahmad Mendes Moreira, die overigens uitgroeide tot de man van de wedstrijd met de 1-0 op slag van rust en de assist op de 2-0.

Mateo Cassierra werd in de pauze afgelost door Tom van Weert, die de score na een klein uur spelen verdubbelde. In de slotfase van het duel kwam de spanning nog enigszins terug na een goal van invaller Max Kremer die 2-1 aantekende. Eerder in de wedstrijd hadden Mimoun Mahi, Tom van Weert, Michael Breij en Mendes Moreira aardige kansen gehad om de FC aan een ruimere voorsprong te helpen.

Zo ver kwam het niet, maar de overwinning kon als dikverdiend worden bestempeld. Trainer Danny Buijs was dan ook tevreden over het grootste deel van de uitvoering. Het druk zetten was in het afgelopen trainingskamp veelvuldig aan bod geweest en werd naar tevredenheid uitgevoerd, al zag de oefenmeester nog ruimte voor verbetering. Komende woensdag, 18 juli, in Blijham zijn de rollen omgedraaid en zullen de basisspelers van vanavond over het algemeen 30 minuten in actie komen tegen KFC Uerdingen. Aanvang is dan 19.00 uur.

Opstelling FC Groningen
Jan Hoekstra; Deyovaisio Zeefuik (61' Tapmahoe Sopacua), Mike te Wierik (61' Daniel Bouman), Lars Kramer (61' RUben Jenssen), Amir Absalem (56' Luuk Wouters); Ritsu Doan (61' Uriel Antuna), Tom van de Looi (61' Gerald Postma), Django Warmerdam (61' Ludovit Reis), Mimoun Mahi (31' Ahmad Mendes Moreira); Jesper Drost (61' Michael Breij), Mateo Cassierra (46' Tom van Weert). Bank: Kevin Begois. Niet inzetbaar: Ajdin Hrustic.

Toeschouwers: 1.600
Scores: 45' Mendes Moreira (assist: Drost) 1-0; 58' Van Weert (Mendes Moreira) 2-0, 82' Kremer 2-1.

Scheidsrechter: Dröge
Gele kaarten: Absalem, Antuna; Leugers, Granatowski

Laatste nieuws