FC Groningen maakt zich op voor zware start van 2022

14 januari 2022

FC Groningen begint zondagmiddag (16 januari) aan de tweede seizoenshelft van 2021/2022. In de eigen Euroborg ontvangen de manschappen van hoofdtrainer Danny Buijs om 14.30 uur PSV. De Trots van het Noorden kan tegen de koploper van de Eredivisie beschikken over een nagenoeg complete wedstrijdselectie, waarvoor mogelijk ook nieuwkomer Melayro Bogarde beschikbaar zou kunnen zijn.

Na een korte break heeft FC Groningen snel na de feestdagen de draad weer opgepakt. De ploeg van Danny Buijs heeft zich onder meer middels twee oefenwedstrijden kunnen voorbereiden op de herstart van de competitie. “En dat niet alleen; we kijken direct ook verder want na PSV wacht komende woensdag de belangrijke bekerwedstrijd tegen N.E.C. en drie dagen daarna alweer het uitduel met Vitesse,” schetst Buijs het begin 2022. “Er wacht ons dus in anderhalve week tijd drie zware wedstrijden. Maar op dit moment is het gevoel goed. We hebben goed kunnen trainen en met twee oefenwedstrijden in de benen staan we er volgens mij prima voor. We zijn er klaar voor.”

Koploper
Om te beginnen dus met de confrontatie tegen PSV. “Een topclub en ze staan niet voor niets bovenaan in de Eredivisie,” is Buijs duidelijk als het gaat om de kracht van de tegenstander uit Eindhoven. “Ze beschikken over veel individuele kwaliteiten, dus we hebben een topdag nodig voor een resultaat.”

Dat gaat FC Groningen doen met Peter Leeuwenburgh onder de lat. Buijs heeft de afgelopen periode benut om ook de nieuwe keeperstrainer Harmen Kuperus zijn oordeel te laten vellen over de tweestrijd tussen Leeuwenburgh en Jan Hoekstra. “We kijken kritisch naar alle spelers, maar bij keepers maak je in tegenstelling tot veldspelers niet elke week een nieuwe afweging. Peter heeft tot nu toe goede met minder goede momenten afgewisseld, maar dat is ook niet gek als je nieuw bij een club komt in een andere competitie dan je gewend bent. Wij geven hem in ieder geval voor de komende competitiewedstrijden het vertrouwen. Peter is nog steeds onze nummer 1. Jan mag zich volgende week woensdag laten zien in de bekerwedstrijd tegen N.E.C.. Dat is hoe we het nu met elkaar hebben afgesproken. Uiteraard mits beide keepers volledig fit zijn en blijven.”

Voorbeschouwing
Bekijk de volledige voorbeschouwing met Danny Buijs op het Eredivisieduel met PSV. De competitiewedstrijd in speelronde 19 staat zondagmiddag vanaf 14.30 uur onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis.

Laatste nieuws