FC Groningen maakt het spannend, maar verliest in Eindhoven.

Woensdag 25 september 2019 om 20:38

FC Groningen heeft woensdagavond met 3-1 verloren van PSV. De ruststand in Eindhoven was 2-0. Doelpunten voor rust waren er van Pablo Rosario en Denzel Dumfries. Middenvelder Ramon Pascal Lundqvist scoorde twintig minuten voor tijd voor de FC, waardoor de bezoekers het nog spannend maakten. Uiteindelijk gooide PSV-er Bruma in blessuretijd de wedstrijd in het slot. Joel Asoro debuteerde voor FC Groningen in de Eredivisie.

FC Groningen begon met dezelfde basisopstelling als in het gewonnen duel met PEC Zwolle van afgelopen zaterdag. Bij PSV startte voormalig FC’er Ritsu Doan voor het eerst sinds zijn overstap van de Trots van het Noorden naar de Eindhovenaren in de basis.

Het spelbeeld in de eerste helft was duidelijk. De FC werd teruggedrongen door PSV, maar kreeg weinig grote kansen tegen. Toch stond het bij rust met 2-0 achter. Pablo Rosario maakte na 12 minuten spelen de eerste treffer. De middenvelder schoot vanaf de rand van het strafschopgebied binnenkant paal raak, 1-0.

Groningen kreeg na het eerste kwartier iets meer de bal dan in de eerste minuten, maar kon niet gevaarlijk worden. PSV werd dat wel toen Denzel Dumfries na 38 minuten aan het einde stond van een razendsnelle aanval. De back verschalkte doelman Sergio Padt, 2-0. Groningen werd vlak voor rust voor het eerst echt gevaarlijk. Ramon Pascal Lundqvist schoot van grote afstand een vrije bal keihard op de paal. De middenvelder kon zijn oude ploeg nog geen pijn doen.

Na rust lukte dat wel voor de Zweed. Lundqvist kreeg twintig minuten voor tijd de bal rondom het strafschopgebied, maakte ruimte voor het schot en drukte af. De inzet werd onderweg aangeraakt waardoor deze achter doelman Jeroen Zoet plofte, 2-1. Groningen had in de tweede helft veel balbezit, maar kreeg desondanks weinig kansen.

Trainer Danny Buijs wisselde aanvallend door eerst Mo El Hankouri en later Romano Postema en Joel Asoro in te brengen. Voor Asoro was het zijn officiële debuut voor de club. Tot een slotoffensief kwam het niet en PSV maakte in de drie minuten blessuretijd handig gebruik van de ruimte waardoor Bruma het duel definitief kon beslissen, 3-1. De FC gaat komende zaterdag op bezoek bij Ajax in Amsterdam, aftrap van die wedstrijd is 19.45 uur.