string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen licht optie in contract doelman De Boer.

Donderdag 31 maart 2022 om 11:01

FC Groningen heeft de optie in de overeenkomst met doelman Jan de Boer gelicht. De 21-jarige keeper staat hierdoor ook in het seizoen 2022/2023 onder contract bij de Trots van het Noorden.

FC Groningen nam Jan de Boer in de zomer van 2019 transfervrij over van sc Heerenveen. De goalie doorliep de jeugdopleiding van de Friese eredivisionist. De Boer – afkomstig uit Sneek – maakt bijna doorlopend onderdeel uit van de wedstrijdselectie van het eerste elftal, maar wacht nog op zijn officiële debuut voor het eerste van FC Groningen.
 
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen zegt over de contractverlenging: “Wij zijn tevreden over de ontwikkeling van Jan. Het is daarom mooi dat we de optie in zijn bestaande overeenkomst hebben kunnen lichten en Jan hierdoor ook komend seizoen één van onze keepers is voor de eerste selectie.”
 
Jan de Boer is blij met het verlengen van zijn verblijf in Euroborg. “Het is fijn dat de club tevreden is over mijn ontwikkeling. Ik wil natuurlijk proberen om zo dicht mogelijk bij de nummer 1 positie te komen. Daaraan werk ik dagelijks heel hard en voel ik het vertrouwen van onze keeperstrainer Harmen Kuperus. Hopelijk krijg ik hiervoor op termijn de beloning. Het zou geweldig zijn als ik mijn debuut zou mogen maken in het eerste elftal van FC Groningen.”

Bal klemvast

Met het verlengen van de verbintenis van De Boer heeft de Trots van het Noorden voor komend seizoen drie keepers onder contract staan. Peter Leeuwenburgh, die een doorlopende overeenkomst heeft in Euroborg, Jan Hoekstra – wiens contract onlangs tot medio 2024 werd verlengd, met een optie voor nog twee jaar – en nu dus ook Jan de Boer. Het team van doelmannen staat komend seizoen wederom onder leiding van keeperstrainer Harmen Kuperus.

Het keepersteam

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’