FC Groningen legt nieuw WIFI-netwerk aan in Euroborg

12 november 2021

FC Groningen heeft een nieuw WIFI-netwerk laten aanleggen in Euroborg waardoor supporters ook tijdens wedstrijden een goede verbinding hebben met internet. De opdracht van de FC is voltooid door RSE Telecom & ICT en Lumiad BV. Met het optimaliseren van het WIFI-netwerk en de bereikbaarheid maakt FC Groningen een volgende stap in het verbeteren van het evenement rondom wedstrijden. 

Het moeilijk contact krijgen met internet voorafgaand, tijdens en na wedstrijden in Euroborg werd door veel supporters als storend ervaren. Dit bleek onder meer uit de enquêtes die de Trots van het Noorden na iedere thuiswedstrijd uitvraagt onder verschillende supporters.
 
De club is met de kritiek aan de slag gegaan en heeft samen met partijen RSE Telecom & ICT, WIFI-specialist Lumiad BV en producent Lancom Systems een nieuw WIFI-netwerk laten aanleggen. RSE Telecom & ICT is een relatie waar de club al jarenlang een nauwe samenwerking mee heeft. “Het is een project van maanden geweest waarbij alle partijen een grote inspanning hebben geleverd om er een succes van te maken,” aldus Vincent Coljé, onder meer verantwoordelijk voor ICT binnen FC Groningen.
 
“We hebben de afgelopen drie thuiswedstrijden al op het netwerk gedraaid waarbij telkens medewerkers van RSE Telecom & ICT en Lumiad BV aanwezig waren om eventuele problemen te constateren en te verhelpen. De tests zijn positief verlopen en we zijn zeer tevreden een mooie stap te hebben gemaakt in bereikbaarheid en qua interactiviteit. Goed internet hoort bij deze tijd en we zijn blij dat nu ook tijdens wedstrijden te kunnen waarborgen.”
 
Het vernieuwde netwerk geeft dekking over het gehele stadion. Niet alleen tijdens wedstrijden, maar ook op andere dagen tijdens de verschillende evenementen, vergaderingen, beurzen of congressen die worden georganiseerd in Euroborg. Vanaf heden ben je bij FC Groningen altijd verzekerd van goed internet.
 
Doordat supporters vanaf heden betere verbinding hebben met internet kan FC Groningen hier in de toekomst op inspelen waardoor er nog meer interactie ontstaat met de supporters. Momenteel kan bijvoorbeeld gemakkelijker worden gestemd op de Office Centre Man of the Match of kunnen momenten worden teruggekeken via social media. FC Groningen raadt supporters aan bij bezoek aan Euroborg opnieuw in te loggen op het WIFI-netwerk. 

wifi1

Laatste nieuws