FC Groningen lanceert Word Groter-bal

5 september 2022

FC Groningen lanceerde voorafgaand aan de wedstrijd tegen Vitesse samen met partner Robey Sportswear de Word Groter-bal. De Trots van het Noorden vindt dat ieder kind in Noord-Nederland een voetbal thuis moet hebben liggen om lekker te gaan bewegen. Mehmet Mustafa uit Grootegast deed de symbolische aftrap van de wedstrijd tegen Vitesse met de Word Groter-bal. In totaal zijn 5.000 Word Groter-ballen geproduceerd. 

_DSF7925

Clubicoon Arjen Robben is ambassadeur van de actie. FC Groningen hoopt dat de ballen voornamelijk terecht komen bij kinderen die opgroeien in armoede. Ieder kind in stad en ommeland moet een bal thuis hebben liggen. Om over te gooien, blikspuit te spelen, te volleyballen of natuurlijk om lekker tegenaan te trappen op een voetbalveld of pleintje. FC Groningen heeft daarom een Word Groter-bal laten ontwerpen. De bal staat voor groei en is ontworpen door kunstenaar Klaas Lageweg.
 
Om als mens te kunnen groeien moet iemand fysiek en mentaal fit zijn. Het belang van sport en bewegen is dan ook groot en een bal is hierbij een gemakkelijk en veelzijdig voorwerp om te gebruiken. Door sport leert een kind omgaan met winst en verlies, leert het vriendschappen opbouwen op het veld, leert het keuzes maken.
 
Sponsorrelaties van de FC die hun overeenkomst met de club verlengen, krijgen van FC Groningen een zak met vijf ballen uitgereikt. Het is aan de onderneming hoe zij die ballen willen verdelen, maar wel met de sterke aanbeveling van de voetbalclub om vooral te kijken naar kinderen die nog geen bal hebben.
 
Voor partijen uit het bedrijfsleven of organisaties vanuit de (semi)overheid zijn de zakken met ballen te koop onder dezelfde voorwaarden dat de ballen worden uitgedeeld. Het is ook mogelijk deze ballen te doneren aan kinderen die opgroeien in armoede. Samen met organisaties als Jeugdfonds Sport en Cultuur of tijdens onze eigen activiteiten als Trainen in de Wijk zullen wij zorgen dat de ballen op de juiste plek terecht komen. Geïnteresseerden kunnen een zak met Word Groter-ballen kopen via www.fcgroningen.nl/word-groter-bal
 
Simon Cageling, manager van Stichting FC Groningen in de Maatschappij, kijkt uit naar de lancering en benadrukt het belang van de Word Groter-bal. “Een bal is in onze ogen het middel om in beweging te komen. Je kunt er mee voetballen, maar ook zoveel meer. Het is daarnaast het attribuut waardoor je vrienden kunt maken. Een bal hebben, lijkt vanzelfsprekend, maar de werkelijkheid is helaas anders.”
 
“Door deze Word Groter-ballen aan te bieden, willen we de kinderen te bereiken die nog geen bal hebben. Mehmet doet zondag de aftrap van de wedstrijd, mede door Jeugdfonds Sport en Cultuur kan hij voetballen en komt hij in beweging. Dat is fantastisch. We hopen van harte dat de ballen op de juiste plaats terecht komen en denken graag mee met sponsorrelaties om de ballen uit te delen. De eerste sponsorrelaties die hun contract bij de club hebben verlengd krijgen zondag een zak met ballen mee.”
 
Naast de lancering van de Word Groter-ballen draagt de aanvoerder van FC Groningen voor één keer een speciale Meer en Beter Bewegen aanvoerdersband om aandacht te vestigen op het probleem van bewegingsarmoede. 

Bestel hier een zak Word Groter-ballen

_DSF7951

Laatste nieuws