FC Groningen lanceert eigen online tv-kanaal

21 december 2016

Supporters van FC Groningen en alle andere voetballiefhebbers kunnen vanaf nu 24 uur per dag alle video’s van de Trots van het Noorden online bekijken. De Eredivisieclub heeft namelijk een eigen online tv-kanaal gelanceerd.

Op FC Groningen TV zijn exclusieve reportages te zien, interviews, samenvattingen en unieke beelden van achter de schermen. Tevens is er de mogelijkheid tot live streaming op het kanaal. Zo is FC Groningen onder meer voornemens persconferenties, (oefen)wedstrijden en bijzondere activiteiten binnen de club live te streamen.

FC Groningen TV is te bekijken via de website van de club www.fcgroningen.nl/fc-groningen-tv, op een tablet en via de smartphone. Hiervoor is de speciale gratis app van FC Groningen TV te downloaden via de Apple App Store en Google Play Store. Om FC Groningen TV te kunnen bekijken vanuit de app is een éénmalige registratie noodzakelijk. Dit kan met je Facebook-account of een e-mailadres met wachtwoord. Na registratie kun je onbeperkt gratis kijken. De gegevens worden niet gebruikt voor commerciële boodschappen.

Het Zwolse bedrijf TradeCast heeft de techniek achter FC Groningen TV verzorgd en biedt de Groningse voetbalclub daarmee talloze nieuwe, interactieve video-formats. Bijzonder is ook de interactiviteit van FC Groningen TV: supporters kunnen met hun smartphone of tablet zelf ook videoboodschappen insturen. Alle video’s kunnen bovendien gemakkelijk online gedeeld worden.

Commercieel directeur Robbert Klaver van FC Groningen spreekt van een aanwinst voor de club. “Het hoofddoel van onze eigen online tv-zender is het verhogen van de binding met onze supporters. We bieden kijkers een exclusieve blik achter de schermen van hun favoriete club. Niet alleen op het gebied van voetbalwedstrijden en het eerste elftal, maar ook bij de opleiding en evenementen en activiteiten. Alles over de club, beelden die je nergens anders kunt vinden, behalve op ons eigen online tv-kanaal.”

Yillmaz Schoen, CEO van TradeCast vult aan. “We zijn er trots op dat we FC Groningen met hun eigen tv-kanaal kunnen helpen met het verhogen van de binding tussen club en supporters. TradeCast focust zich op het technisch ontzorgen, zodat FC Groningen zich volledig kan richten op het produceren van kwalitatieve videocontent, die dankzij het TradeCast-platform, volledig gericht is op interactie met hun fans.”

Over TradeCast
TradeCast is de enige totaaloplossing op de markt om gemakkelijk je eigen interactieve tv-zender te beheren. TradeCast biedt de unieke combinatie van een cloud-based lineaire tv-zender en talloze VOD/OTT-, on demand-, streaming- en live uitzendmogelijkheden. En het verrijken van content was nog nooit zo eenvoudig, dankzij TradeCast’s vele e-commerce mogelijkheden, zoals in-video buying.

TradeCast is een jaar geleden geïntroduceerd in Nederland en maakt in januari 2017 zijn internationale debuut op de showfloor van de Consumer Electronics Expo (CES) in Las Vegas.

Ondertekening Tradecast (3)

Laatste nieuws