string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen laat gehandicapte kinderen kennismaken met sporten.

Maandag 09 juli 2012 om 16:41

Op dinsdag 23 oktober 2012 kunnen kinderen met een handicap tijdens de 'Gouden Sportdag' kennismaken met een aantal sporten. FC Groningen organiseert deze dag in het Alfa-college Sportcentrum samen met Abiant Lycurgus, Gasterra Flames, Nic./Alfa-college, Menzis en Welzorg.

Tijdens de Gouden Sportdag kunnen kinderen met een handicap kennismaken met een vijftal sporten: voetbal, basketbal, zitvolleybal, korfbal en unihockey.
Met het organiseren van deze sportdag willen Menzis, Welzorg en de topsportclubs in de Stad Groningen het sporten voor kinderen met een beperking stimuleren. Zowel van FC Groningen (voetbal), GasTerra Flames (basketbal), Abiant Lycurgus (volleybal) als van Nic./Alfa-college (korfbal) zullen vijf spelers aanwezig zijn die met de kinderen aan de diverse sporten meedoen.
Op de Gouden Sportdag maken kinderen kennis met sport. Alle bovengenoemde partijen vinden het belangrijk dat kinderen gaan sporten en bewegen, of ze nu een beperking hebben of niet. Want bewegen is leuk en hoort bij een gezonde leefstijl. Ook FC Groningen levert graag een bijdrage aan deze doelstelling.

Aanmelden kan nog tot uiterlijk 1 oktober 2012 via onderstaande link.

Gerelateerd nieuws.

22 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard