FC Groningen krijgt thuis klop van PEC Zwolle: 0-1

2 september 2018

FC Groningen heeft zondagmiddag in het Hitachi Capital Mobility Stadion met 1-0 verloren van PEC Zwolle. Bij rust was de stand nog 0-0. Vito van Crooy was na ruim een uur de maker van de enige goal. Jannik Pohl maakte zijn debuut in de Eredivisie. FC Groningen staat na vier speelronden nu voorlaatste met drie punten. Op zaterdag 15 september is de volgende wedstrijd, uit tegen Ajax in de Amsterdam ArenA.

In de vierde speelronde speelde FC Groningen thuis tegen PEC Zwolle dat voorafgaand aan de wedstrijd nog altijd puntloos was in het kalenderjaar 2018. Met de transferdeadline van 1 september achter de rug stond er bij PEC Zwolle nog een last-minute aankoop in de basis: verdediger Thomas Lam. Ook Ouasim Bouy en Gianluca Scamacca zouden later in de wedstrijd nog hun opwachting maken. Aan Groningen-zijde gold dat voor de Deen Jannik Pohl, de vervanger van Tom van Weert.

In de eerste helft had de thuisclub het betere van het spel in het met 16.014 toeschouwers gevulde Hitachi Capital Mobility Stadion. In de negende minuut kreeg Django Warmerdam oog in oog met PEC-doelman Mickey van der Hart de eerste mogelijkheid. Later in het eerste bedrijf kreeg de jarige Warmerdam nog zo’n kans. Zwolle moest diverse keren aan de noodrem trekken er had maar liefst 19 overtredingen nodig, tegen slechts negen van FC Groningen.

In de tweede helft kantelde de wedstrijd. Met de inbreng van Jannik Pohl en Mimoun Mahi in plaats van respectievelijk Mateo Cassierra en Michael Breij kreeg Groningen aanvallende impulsen, maar de nieuwe aanvallers kregen geen grote kansen. De tegengoal viel na 64 minuten uit één van de spaarzame tegenstoten van Zwolle. Vito van Crooy was alert bij een rebound na een schot van Mike van Duinen en schoot 0-1 in het dak van het doel.

Met rechtsbuiten Uriel Antuna in de plaats linksback Tim Handwerker startte de thuisploeg een slotoffensief. Opnieuw Warmerdam was er met een kopbal uit een hoekschop nog het dichtst bij, maar na vijf minuten extra tijd met weinig fair play en veel onaardigheden en gele kaarten, stond een 0-1 eindstand op de borden. Na vier wedstrijden staat FC Groningen nu de op voorlaatste plaats in de Eredivisie, met drie punten. 

Laatste nieuws