FC Groningen krijgt flink klop van Werder Bremen.

Zaterdag 23 juli 2022 om 17:18

FC Groningen oefende zaterdagmiddag achter gesloten deuren tegen Werder Bremen. Op last van de Duitse autoriteiten mochten beide clubs deze wedstrijd niet eerder aankondigen, op straffe van een afgelasting. De wedstrijd, die live te volgen was via het YouTube-kanaal van Werder Bremen, eindigde in een 6-1 overwinning voor de Duitsers. De ruststand op Platz 12 van het trainingscomplex naast het Weserstadion was 3-1. Voor de ploeg van trainer Frank Wormuth scoorde Cyril Ngonge.

FC Groningen moest dinsdagavond bekendmaken dat de oefenwedstrijd tegen Werder Bremen op zaterdagmiddag om 17.00 uur in Delmenhorst op last van de lokale autoriteiten geen doorgang kon vinden. Op zoek naar een alternatief gaven de Duitse autoriteiten alsnog toestemming voor het oefenduel onder de voorwaarden dat dit geheim zou blijven en dat het duel zonder publiek gespeeld diende te worden. Zouden de clubs eerder over de wedstrijd communiceren, dan dreigde een volledige afgelasting. Dat scenario kon FC Groningen zich niet permitteren en was het gebonden aan wat de autoriteiten beide clubs oplegden.

Geen enkele beweging
Voor FC Groningen betekende dit een situatie, waarbij het met handen gebonden werd. De Trots van het Noorden heeft de afgelopen dagen van alles in het werk gesteld om een ander scenario in gang te krijgen, maar er kwam geen enkele beweging aan Duitse zijde. Het maximale resultaat dat geboekt kon worden, was een live stream via het YouTube-kanaal van Werder Bremen mét de bepaling dat de aankondiging van de besloten wedstrijd pas kort voor de aftrap mocht worden gedaan.

Iedereen bij FC Groningen is enorm teleurgesteld dat deze wedstrijd op deze wijze georganiseerd en gecommuniceerd moest worden. Het staat haaks op de manier waarop FC Groningen haar achterban wil informeren. Een samenvatting van het oefenduel is later te zien op het YouTube-kanaal van de FC.

JW2022202311884
JW2022202311882

Kort
Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. Werder Bremen was een flinke maat te groot voor de Groningers. De Trots van het Noorden kwam na tien minuten spelen nog wel op voorsprong. Ngonge werkte een voorzet van Kasanwirjo uitstekend af. Binnen het kwartier stelde Werder Bremen echter orde op zaken. Ducksch scoorde twee keer, waaronder uit een fraaie vrije trap. Buchanan zorgde voor de 3-1 ruststand.

Goede bedoelingen van FC Groningen voor het tweede bedrijf kregen binnen vijf minuten na de thee een flinke knauw. De thuisploeg kreeg een strafschop, benut door Füllkrug. Dezelfde aanvaller was weer vijf minuten later ook verantwoordelijk voor de 5-1 tussenstand. Na 68 minuten voetballen werd Werder Bremen opnieuw een penalty toegekend. Dit keer benutte Ducksch deze, zijn derde treffer van de middag.

BW Lohne
Morgenmiddag om 13.00 uur speelt FC Groningen een nieuwe oefenwedstrijd op Duitse bodem. Dan is BW Lohne in de gelijknamige plaats de tegenstander.

Verrips; Kasanwirjo, Dammers, Balker, Van Gelderen; Pelupessy, Suslov, Lundqvist; Ngonge, Strand Larsen en Abraham